Van Hanegem prijst 'dappere' Vlaar

14 juli 2011, 10:36   Bijgewerkt: 14 juli 2011, 10:50

Op diverse plaatsen wordt er schande van gesproken dat een deel van de selectie van Feyenoord onder aanvoering van captain Ron Vlaar coach Mario Been buiten de deur heeft gewerkt. Willem van Hanegem kan de ‘dappere’ actie van de centrale verdediger echter wel waarderen.

“Hij heeft laten voelen dat hij zijn verantwoordelijk neemt, dat leg ik positief uit”, zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. Speelt in zijn reactie enige wrevel mee, omdat Been hem eerder dit seizoen niet bij de technische staf wilde betrekken? “Nee, daar moet je overheen stappen. Jammer dat Been het niet heeft gered. Zo'n ontslag doet pijn, zoals elk ontslag pijnlijk is, in het voetbal wordt het alleen altijd zo breed uitgemeten”, stelt de oud-international.

Volgens Van Hanegem is dit misschien wel de beste oplossing. “Doorsudderen werkt van beide kanten niet. Die gasten zijn van vakantie terug gekomen, hoopten op een nieuwe sfeer en kwamen meteen in hetzelfde gedoe als vorig seizoen terecht. Dan verdwijnt de ambitie. Voor Mario is dit echt vervelend”, aldus De Kromme, die de hele soap als ‘raar’ afdoet. “de directie is het oneens met de spelers, en dat is heel raar.”

“Maar”, gaat hij verder, “van Vlaar vind ik het knap dat hij naar de directie is gestapt. Hij heeft dat niet stiekem gedaan. Hij heeft geluisterd en zijn conclusies getrokken. Hij had zich ook kunnen verstoppen, maar dat deed hij dus niet en nam alle verantwoordelijkheid op zijn schouders. De directie heeft er niets van weggenomen bij hem, hij en zijn medespelers dragen de last hiervan. Dat is gedurfd van Vlaar.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen