Vlaar: "Het moet oerdegelijk worden"

10 november 2011, 13:30

Hij zit nu bij Oranje, maar beseft als geen ander dat dat vooral komt door blessures van anderen. Om een vaste waarde te worden in de nationale selectie moet Ron Vlaar beter, maar vooral constanter worden. In de week dat Feyenoord uitgleed tegen FC Groningen, Go Ahead Eagles en NEC wist hij zich niet te onttrekken aan de malaise. "Het is bij mij en de hele ploeg te wisselvallig. Dat stoort me."

Ron Vlaar is niet een voetballer met een doorsnee carrière. Hij werd als 20-jarig broekie voor de leeuwen geworpen in een Europese halve finale van AZ tegen Sporting, werd niet veel later bij Oranje gehaald, ging naar Feyenoord en moest vervolgens door ernstig knieletsel twee seizoenen aan zich voorbij laten gaan. Na dat blessureleed kwam hij ijzersterk terug en haalde hij prompt weer Oranje, maar daarna sloeg de wisselvalligheid toe. Zijn club Feyenoord kwam sportief in zwaar weer terecht en ook Vlaar ging daar in mee. Zijn ontwikkeling leek te stokken.

Toen Bert van Marwijk vorige week bekend maakte dat Vlaar weer bij Oranje zat, kreeg de keuzeheer de logische vraag in hoeverre hij piekerde over de ontwikkeling van de Feyenoorder. Van Marwijk zei zich geen ernstige zorgen te maken, maar vond wel dat Vlaar dezelfde eigenschap vertoonde als zijn club Feyenoord: te wisselvallig. "Dat moet er op een gegeven moment uit", zei de bondscoach.

Op de vraag wanneer zijn seizoen geslaagd is, moet Vlaar even nadenken. "Voor mij persoonlijk als ik me goed ontwikkel, binnen en buiten het veld. En als ploeg als we een goed, degelijk seizoen draaien. Dan eindigden we, normaal gesproken, op een positie die uitzicht biedt op Europees voetbal. Dat is mogelijk met deze groep, daar ben ik van overtuigd. Daarom heb ik vorig seizoen mijn contract ook verlengd. Ik geloof er in dat we iets kunnen bereiken bij Feyenoord en dat is me heel veel waard."

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen