Vernieuwd Twente heeft geen kind aan Willem II

15 september 2012, 21:40   Bijgewerkt: 16 september 2012, 09:28

Een nieuwe start, noemde FC Twente-coach Steve McClaren de uitwedstrijd tegen Willem II. Na vier gewonnen competitieduels moest er voor het duel in Tilburg, door blessures en transfers, namelijk nogal wat geschoven worden in het Enschedese elftal. De wijzigingen hadden geen enkel invloed op het resultaat, want de promovendus was geen partij voor de koploper. Het werd in het Koning Willem II Stadion maar liefst 2-6.

De winst in Tilburg brengt FC Twente na vijf competitiewedstrijden op de maximale score van vijftien punten. Een evenaring van het clubrecord uit 1968, toen de Tukkers het seizoen begonnen met zes overwinningen, lonkt. Dat record kan volgende week, thuis tegen het kwakkelende SC Heerenveen, in de tas gestoken worden.

Twente hoefde zo niet eens goed te spelen om de wedstrijd te beslissen. De ploeg trad in Tilburg aan met onder meer de onlangs aangetrokken Edson Braafheid, de jonge aanvaller Edwin Gyasi en de eerder genoemde Gutierrez in de basis. Voor Gutierrez was het zijn tweede basisplaats in de competitie, voor Gyasi en Braafheid hun eerste. De wijzigingen zorgden er voor dat het niet altijd even soepel liep bij de ploeg uit Enschede, zeker ook omdat het Leroy Fer miste. De middenvelder, die FC Twente de voorgaande weken aantal keer over het dode punt hielp, is geblesseerd. Bovendien begon Nacer Chadli, die net hersteld is van een blessure, in Tilburg nog op de bank.

Na rust, met de 0-2 voorsprong in de tas, kreeg FC Twente zelfs de kans om wat aan het zelfvertrouwen en doelsaldo te werken. Robbert Schilder scoorde twee keer, invaller Willem Janssen pikte zijn doelpuntje mee, Willem II-verdediger Haastrup schoot in eigen doel en Chadli en Dedryk Boyata mochten respectievelijk hun rentree en debuut maken. Marc Höcher en Jeroen Lumu deden iets terug namens de kwaliteitsarme thuisploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen