Late slachting bezorgt FC Twente de koppositie

Ger
21 december 2012, 21:58   Bijgewerkt: 21 december 2012, 22:45

FC Twente is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De manschappen van trainer Steve McClaren hadden het vrijdagavond in Alkmaar knap lastig, maar dankzij een sterk staaltje effectiviteit wist het AZ te overlopen. FC Twente zegevierde uiteindelijk met klinkende cijfers: 0-3.

Dit leek in de beginfase echter niet te gaan gebeuren. Dusan Tadic was de vrije man bij FC Twente en verdeelde het spel. De Tukkers probeerden het via de voeten van Leroy Fer en de oud-Groninger, maar het bleef bij twee vruchteloze pogingen. De achterhoede van AZ verdedigde aanvankelijk slordig uit, totdat Nick Viergever begon door te dekken en Maher als levensgevaarlijke schaduwspits ging fungeren. De enige kans die de thuisploeg daarvoor kreeg was een bijna onmogelijke rebound voor Jozy Altidore na een vrije trap van Viktor Elm.

Vervolgens werd de eeuwenoude voetbalwet ook in Noord-Holland waarheid. Na de gemiste kans van AZ kwam FC Twente op 0-2 na een razendsnelle counter. Luc Castaignos kreeg de bal in de breedte en schoot raak in de verre hoek. Chadli besloot even later om AZ écht te pijnigen. Een weergaloos stiftje vanaf zestien meter deed AZ de das om en haar fans voor een deel applaudisseren. Door de winst klimt FC Twente naar de koppositie met veertig punten uit achttien wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen