Van Rhijn tegen Vitesse weer in basis Ajax

2 november 2013, 17:44   Bijgewerkt: 2 november 2013, 17:50

Ricardo van Rhijn krijgt een nieuwe kans bij Ajax. Tegen Vitesse staat de zevenvoudig Oranje-international weer rechts in de Amsterdamse verdediging. De afgelopen duels koos coach Frank de Boer op die positie nog voor respectievelijk Lasse Schöne en Ruben Ligeon. Ligeon viel dinsdag, in de bekerwedstrijd tegen ASWH, al na twintig minuten uit met een blessure en werd toen al vervangen door Van Rhijn.

Op het middenveld kiest De Boer voor Christian Poulsen, Siem de Jong en Thulani Serero, in de voorhoede heeft Lucas Andersen weer een basisplaats. De jonge Deen vormt een voorhoede met Kolbeinn Sigthórsson en landgenoot Victor Fischer.

De basisformatie van Vitesse bevat geen verrassingen. In de spits staat de Japanner Mike Havenaar, Lucas Piazón en Renato Ibarra spelen vanaf de zijkanten. In het hart van de Arnhemse defensie keert oud-Ajacied Jan-Arie van der Heijden terug.

Opvallend genoeg is nu al zeker dat Ajax óf Vitesse na de onderlinge wedstrijd van vanavond even aan kop komt in de Eredivisie. Ajax staat nu namelijk al in punten gelijk met koploper FC Twente, terwijl Vitesse daar slechts één punt achter staat.

De wedstrijd in de Amsterdam ArenA tussen Ajax en Vitesse begint om 18.45 uur.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Blind, Denswil, Veltman, Van Rhijn; Poulsen, Serero, De Jong; Fischer, Sigthórsson, Andersen

Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Vejinovic, Pröpper, Atsu, Ibarra, Havenaar, Piazon

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen