Ajax-aanvoerder De Jong: "Niet goed genoeg"

3 november 2013, 08:00   Bijgewerkt: 2 november 2013, 22:20

Een aantal maanden geleden was Ajax dé topfavoriet voor de titel in de Eredivisie, maar van die status is na twaalf competitiewedstrijden weinig meer over. Na het pijnlijke gelijkspel tegen RKC Waalwijk (0-0) deelde Vitesse zaterdag de volgende klap uit aan de ploeg van coach Frank de Boer. In de Amsterdam ArenA werd het door een laat doelpunt 0-1, een resultaat waar weinig op af te dingen viel.

“Dit doet pijn, ja. Zeker omdat je de winnende goal in de laatste minuut tegen krijgt”, zei aanvoerder Siem de Jong na de verloren wedstrijd tegen FCUpdate.nl. Invaller Valeri Qazaishvili tekende in de negentigste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd, vlak nadat De Jong met een kopstoot dicht bij de 1-0 geweest was. “Toen ik die bal raakte, dacht ik dat hij er in zou gaan”, geeft de middenvelder toe. “Maar de keeper pakte hem goed en in de tegenaanval maakt Vitesse het winnende doelpunt. Het zit ons deze fase van het seizoen, op dat soort momenten, ook even niet mee.”

Toch erkent De Jong dat Vitesse de drie punten meer verdiende dan Ajax. “Misschien dat een gelijkspel het meest terechte resultaat geweest was, maar zij hebben gescoord en wij niet. Wij spelen op dit moment gewoon niet goed genoeg.”

Aanknopingspunten ziet de middenvelder, ondanks de eerste thuisnederlaag in de Eredivisie sinds 3 november 2012, nog wel. “Vorige week, tegen RKC, vond ik ons heel slecht. Vandaag niet. Je ziet op sommige momenten dat we wél door de verdediging komen, maar dan missen we net een beetje rust of vertrouwen. We doen onszelf op bepaalde momenten tekort. Als we als team in topvorm zijn, maken we die ene kans of mogelijkheid wél af en winnen we misschien. Dat is het verschil.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen