Klaassen: "Moeten ons op de Europa League richten"

13 december 2013, 08:41

Davy Klaassen was in het cruciale Champions League-duel tegen AC Milan een aantal keren dicht bij de bevrijdende Ajax treffer. Dit doelpunt zou echter uitblijven, waardoor Ajax genoegen moet nemen met de knock-out fase van de Europa League. Klaassen baalt nog van de uitschakeling in het kampioenenbal, maar wil zich revancheren in de Europa League.

“Hoe moeilijk het nu ook is, we moeten ons op de Europa League richten”, constateerde Klaassen. “En die dan maar winnen…”, knipoogt de Ajacied tegen De Telegraaf. Hoe zuur het resultaat tegen Milan ook was, Klaassen is van mening dat Ajax kan terugkijken op een aardige wedstrijd: “Ik denk dat we het niet eens zo heel slecht hebben gedaan”.

De middenvelder zag dat de Amsterdammers zich geen raad wisten met het feit dat ze met een man meer op het veld stonden, na de rode kaart voor Milan-captain Riccardo Montolivo: “Na die rode kaart speelden we te onrustig en waren we te snel op zoek naar de beslissende bal. De tweede helft ging het beter, hebben we alles geprobeerd, maar zat het een beetje tegen. Als die laatste omhaal erin ging, was het feest geweest. Maar ik wist dat ik kon blijven liggen…”, aldus Klaassen.

Ook al resulteert het niet in overwintering in de Champions League, Ajax kan wel vertrouwen tanken uit de groepsfase, zo geeft Klaassen aan: “We hebben laten zien beter te zijn dan Celtic, gelijkwaardig te zijn aan AC Milan en thuis van FC Barcelona te kunnen winnen. Als we ons niveau halen en minimaal net zoveel energie in de wedstrijd stoppen als onze tegenstander, kunnen we elke wedstrijd winnen. Ja, ook Europees.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen