Twente gaat met Castaignos praten over juichgedrag

17 februari 2014, 21:41

Luc Castaignos was de afgelopen dagen een veelbesproken persoon. De spits van FC Twente maakte de openingstreffer in de belangrijke eredivisiewedstrijd tegen Vitesse (2-0 winst), maar in plaats van te juichen, maakte Castaignos zijn onvrede over de berichtgeving in de media kenbaar. De technische staf van de Tukkers vindt de actie van de aanvaller niet slim.

De spits van Twente gaf na zijn treffer hoogstpersoonlijk aan dat hij de criticasters de mond had gesnoerd. Castaignos wordt regelmatig bekritiseerd in de media, haalde zijn gram en wou dit graag laten weten. Twente-coach Michel Jansen vindt het gedrag niet slim, zo geeft hij aan tegenover Voetbal International: "Daarmee gaf hij ruimte aan allerlei speculaties en interpretaties. Ik hoorde zelfs het verhaal dat hij bedoeld had dat het publiek de mond moest houden. Daar was het hem helemaal niet om te doen. Daarom was het verstandiger geweest als hij na afloop zelf zijn handelingen even kort en bondig had toegelicht", vindt Jansen.

Overigens kan de keuzeheer van Twente wel enigszins begrip opbrengen voor het gebaar: "Luc heeft de afgelopen weken best wat over zich heen gehad, dus in die zin begrijp ik dat hij even geen trek had om zijn verhaal te doen", aldus Jansen, die met Castaignos om tafel zal gaan: "Hij moet zich wel bewust zijn van alle krachtenvelden die er spelen, ook in relatie tot de media. Wij gaan daar deze week eens rustig met Luc over praten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen