Matig FC Twente laat wederom dure punten liggen

9 maart 2014, 16:22

FC Twente lijkt het in een cruciale fase van de Eredivisie af te laten weten in de strijd om de tweede en eerste plek. Voor de derde keer op rij wist het een belangrijke wedstrijd niet te winnen. Na twee gelijke spelen verloor FC Twente zondagmiddag met 1-0 bij Go Ahead Eagles. De Deventenaren zijn nauwelijks in de problemen geweest.

In een sfeervolle Adelaarshorst begon Go Ahead Eagles met het vastzetten van haar tegenstander. FC Twente kreeg niet de ruimte om op te bouwen. Het zorgde voor een slordig begin. Beide ploegen wisten weinig af te dwingen. De thuisploeg had echter de mogelijkheid om uit het niets op voorsprong te komen. Jeffrey Rijsdijk dook ineens op voor doelman Nick Marsman, maar de goalie kwam als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant liet Luc Castaignos het na om te scoren. De spits had de hoek voor het uitkiezen. Hij schoof de bal naast het doel.

Twente had voornamelijk de controle. De bezoekers uit Enschede slaagden er desondanks niet in om een opening te vinden in de verdediging van Go Ahead. Ondanks de controle van FC Twente hadden de thuissupporters in de eerste helft een reden om te juichen. Na fouten van Felipe Gutierrez en Marsman zette Jarchinio Antonia zijn naam op het scorebord: 1-0. Daarna nam Go Ahead Eagles het hef in handen. FC Twente wist de bal niet meer langdurig in de ploeg te houden en was vrij slordig in de passing. De rust kwam op dat moment als geroepen voor de Tukkers.

Ook in het begin van de tweede helft was het speltempo van FC Twente te laag om gevaarlijk te worden. Go Ahead Eagles hield enigszins eenvoudig stand. Het was zelfs dicht bij de verdubbeling door een schot van Xander Houtkoop. Marsman wist diens poging nog net uit de verre hoek te tikken. Na een uur spelen begon het elftal van hoofdtrainer Michel Jansen pas de druk op te voeren. Kansen leverde het niet op.

Go Ahead werd in de slotfase veelal achteruit gedrongen, maar kwam niet in de problemen. Het zag dan ook met tevredenheid toe hoe afstandsschoten van Twente tot niets leidde. Slechts éénmaal hadden de bezoekers op gelijke hoogte kunnen komen. Na fraai voorbereidend werk van Dusan Tadic vergaten twee spelers van FC Twente om de bal binnen te tikken. In de laatste minuten was het tegengehouden geblazen voor Go Ahead, maar mede daardoor stond het na afloop met drie punten. Voor Twente is het de derde wedstrijd op rij zonder overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen