Effectief Ajax neemt voorschot op volgende landstitel

30 maart 2014, 16:18   Bijgewerkt: 30 maart 2014, 18:08

Een vierde landskampioenschap op rij kan Ajax amper meer ontgaan. In de ArenA rekende de koploper zondag overtuigend af met FC Twente, één van de belangrijkste belagers in de strijd om de titel. Ajax won met 3-0 en zou nu al komende zondag, uit bij Vitesse, kampioen kunnen worden. Lukt dat niet, dan vindt het titelfeest van de Amsterdammers vrijwel zeker plaats op zondag 13 april, thuis tegen ADO Den Haag.

Waar en wanneer Ajax kampioen wordt is dus nog even afwachten, daarvoor is de ploeg ook afhankelijk van resultaten van Feyenoord. Met nog vijf duels te gaan heeft de formatie van coach Frank de Boer acht punten meer dan de Rotterdammers, die uitgegroeid zijn tot de belangrijkste belager in de strijd om de titel. De rest van de concurrentie staat al op tien punten of meer. Het zegt veel over de suprematie van Ajax dit seizoen. Want hoewel de ploeg zelden echt sprankelt, steken de Amsterdammers met kop en schouders boven de rest uit.

Krkic, die van coach Frank de Boer in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Kolbeinn Sigthórsson, zorgde enkele minuten na het tweede Amsterdamse doelpunt zelfs voor de 3-0. Zijn schot van een meter of twintig was Twente-keeper Nick Marsman te machtig.

Ajax zorgde er zo voor dat het laatste restje hoop dat men in Enschede, Arnhem, Rotterdam en Eindhoven nog had op een kampioenschap, definitief verdwenen is. Niemand gaat Ajax dit seizoen meer afhouden van een volgende titel. De volgende stap richting de schaal kan woensdag gezet worden, in Waalwijk tegen RKC. Als Ajax ook dat duel schadevrij doorkomt, kan het vier dagen later in het Gelredome de champagne koud laten zetten. Voorwaarde is wel dat Ajax zelf blijft winnen en Feyenoord ergens in de komende twee duels punten morst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen