FIFA legt FC Barcelona transferverbod en boete op

2 april 2014, 12:21   Bijgewerkt: 2 april 2014, 12:26

FC Barcelona mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. De Catalaanse club heeft van de wereldvoetbalbond FIFA een transferverbod opgelegd gekregen. Daarnaast moet het een boete van 450.000 Zwitserse frank, omgerekend een kleine 400.000 euro, betalen.

De FIFA heeft Barça aangepakt omdat het de reglementen wat betreft het aantrekken van minderjarige spelers meerdere keren overtreden heeft. Volgens de wereldvoetbalbond is dit in de periode tussen 2009 en 2013 in minimaal tien gevallen gebeurd. De disciplinaire commissie van de bond acht de overtredingen van FC Barcelona 'ernstig' en heeft om die reden besloten tot actie over te gaan. Door de straf mag Barça zowel komende zomer als in januari 2015 geen spelers aantrekken. Bovendien heeft het negentig dagen om de situatie met betrekking tot minderjarige spelers bij de club in kaart te brengen en te rapporteren aan de FIFA.

Naast FC Barcelona heeft ook de Spaanse voetbalbond een forse boete aan de broek gekregen. De bond heeft volgens de FIFA ook reglementen overtreden en moet een kleine 450.000 euro overmaken.

Het transferverbod heeft onder meer tot gevolg dat FC Barcelona niet de markt op kan om een vervanger voor doelman Víctor Valdés te halen. Valdés gaf onlangs aan dat hij zijn aflopende contract in Camp Nou niet wilde verlengen. José Manuel Pinto (38) is, nu Valdés geblesseerd is, de eerste keeper van Barça.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen