Schreuder wil agressiviteit en energie zien bij Twente

27 februari 2015, 15:18

Met vier nederlagen op rij kan er gerust gezegd worden dat het momenteel dramatisch gaat met FC Twente. Toch zag coach Alfred Schreuder vorige week in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse lichtpuntjes. Hij wil in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (zaterdagavond) voortborduren op de tweede helft tegen de Arnhemmers.

"We begonnen tegen Vitesse niet goed aan de wedstrijd, maar na twintig minuten kregen we meer grip  en waren we de bovenliggende ploeg. Wij hebben achterin vrij weinig weggegeven, dan is het zuur dat twee persoonlijke fouten ons fataal werden. In aanvallend opzicht hebben we daarnaast veel kansen gecreëerd. En vaak nog op een mooie, voetballende manier ook", blikt Schreuder terug op de officiële clubwebsite. "We moeten zaterdag tegen NAC dezelfde energie brengen als tegen Vitesse."

Schreuder zag NAC vorige week met 2-1 van winnen. "NAC heeft met name na rust goed gespeeld tegen Cambuur. De ploeg probeert vanuit een goede organisatie te spelen, ik verwacht dat ze morgen in het begin van de wedstrijd druk gaan zetten. Belangrijk is dat we Demy de Zeeuw in de gaten houden. Met Adnane Tighadouini heeft NAC een speler met veel dreiging en scorend vermogen in huis. Dat moeten we zien te voorkomen door zelf agressief te zijn, ze onder druk te houden en met de juiste scherpte en zuiverheid te spelen."

Rasmus Bengtsson (knieblessure) is nog niet fit bij Twente, aanvoerder Andreas Bjelland keert terug van een schorsing. "Dan moet je er rekening mee houden dat Tapia doorschuift naar het middenveld", aldus Schreuder, die wederom geen beroep doet op Kyle Ebecilio. "Kyle zit in een moeilijke periode. Het schommelt nog te veel bij hem, maar maakte deze week een betere indruk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen