Tighadouini laat Breda ontploffen na zeer late treffer

14 maart 2015, 22:15   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 22:21

NAC heeft in blessuretijd drie zéér belangrijke punten binnengehaald tegen Go Ahead Eagles. In eigen huis oogde het bij vlagen erg nerveus. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel na een slordige slotfase, totdat Adnane Tighadouini plotseling alsnog de winnende goal tegen de touwen schoot: 1-0.

De 'Parel van het Zuiden' beleeft geen makkelijk seizoen. Het loopt stroef bij NAC. Voorafgaand aan het duel met de Eagles bevond de ploeg zich op de op-een-na-laatste plaats van de ranglijst, op plek zeventien, met vier punten achter de bezoekers uit Deventer. Dat is niet bepaald een tevredenstellende positie voor een club die al jaren op het hoogste niveau speelt in Nederland, en dat ook zo wil houden de komende tijd. In de laatste vijf wedstrijden wist NAC slechts één keer te winnen, thuis tegen Cambuur (2-1). 

Dat de thuisploeg wél echt drie punten nodig had om de degradatiezone in de nabije toekomst hopelijk te kunnen verlaten, leken de spelers zich, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer te realiseren. NAC kreeg een aantal goede mogelijkheden en nam iets meer risico dan de tegenstander. Het toonde veel strijd, vooral achterin én op 't middenveld, waar Joeri de Kamps als bikkelharde stofzuiger fungeerde. Voor zijn neus bepaalde Demy de Zeeuw in aanvallend opzicht het spel.

In de slotfase leek de spanning bij de thuisploeg toe te nemen. De fans werden ook stiller en Go Ahead rook bloed. Verhoek gaf de bal een paar keer scherp voor en Marnix Kolder stuitte uit de draai op Jelle ten Rouwelaar. Vooral De Kamps stond symbool voor een nerveus NAC. Hij veroverde veel ballen, maar leverde er evenveel in. Een zeer rommelig einde van beide kanten, waardoor het leek te eindigen in een gelijkspel.

Totdat Tighadouini, vaak bekritiseerd omdat hij 'meer zou moeten laten zien met zijn kwaliteiten', alsnog de verlossende treffer maakte. Hij begon zelf aan een actie en schoot de bal overtuigend in de korte hoek. Hij bezorgde NAC toch nog die belangrijke zege, waardoor de ploeg nu op gelijke hoogte staat met Heracles en nog maar één punt hoeft te overbruggen met Go Ahead. De Deventenaren blijken steken op plek vijftien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen