Cocu verkozen tot beste trainer van 2014/2015

15 mei 2015, 15:03

PSV-coach Phillip Cocu heeft vrijdagmiddag de Rinus Michels Award gewonnen. Dat houdt in dat hij verkozen is tot beste trainer van het seizoen 2014/2015. De trainer van landskampioen PSV troeft Peter Bosz (Vitesse), Ruud Brood (NEC), Ron Jans (PEC Zwolle) en Fred Rutten (Feyenoord) af in de verkiezing.

Cocu wist dit seizoen de eerste landstitel sinds 2008 te grijpen met PSV, dat maar liefst 28 van haar 33 gespeelde wedstrijden wist te winnen. Het contrast met vorige seizoen, dat dramatisch verliep voor PSV en Cocu, is enorm. Er werd slechts één keer gelijkgespeeld, vier keer verloren de Eindhovenaren. Komende zondag sluit de kampioen het seizoen af met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

De vorige twee jaar mocht Ajax-coach Frank de Boer de Rinus Michels Award, die sinds het seizoen 2003/2004 jaarlijks wordt uitgereikt, in ontvangst nemen. De winnaar wordt bepaald tijdens het jaarlijkse trainerscongres dat georganiseerd wordt door het CBV, de belangenvereniging van de coaches uit het betaald voetbal. Het is de eerste keer dat Cocu de onderscheiding krijgt.

Guus Hiddink nam de oeuvreprijs in ontvangst. De jeugdopleiding van AZ werd verkozen tot beste jeugdacademie van Nederland. In de voorgaande vijf jaren ging Feyenoord met deze prijs aan de haal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen