Turkse investeerder neemt Fortuna Sittard over

Ger
21 juli 2016, 17:15

Fortuna Sittard is in Turkse handen gekomen. Isitan Gün neemt een meerderheidsbelang van 85 procent in de noodlijdende eerstedivisionist. De club en investeerder waren al enkele weken in gesprek over de overname. Fortuna Sittard gebruikt de investering deels voor het betalen van het crediteurenakkoord.

"De keuze om een club in Nederland te kopen is niet toevallig", zegt Gün op de website van de Limburgers. "Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal. Fortuna is een geweldige club, met een schitterende historie. Grote spelers hebben hier hun eerste stappen in het betaald voetbal gezet. Eén van mijn doelen is om de Fortuna Sittard Academy te versterken, zodat onze opleiding weer een prominente plaats in het Nederlandse voetbal gaat innemen."

Gün benadrukt voor de lange termijn te zijn ingestapt. "Hopelijk ben ik snel onderdeel van de Fortuna-familie en samen gaan we bouwen aan iets moois. Aan de cultuur van de club ga ik zeker niets veranderen. Fortuna blijft Fortuna. Of ik veel nieuwe spelers ga aantrekken? Ik heb vertrouwen in de huidige selectie en de technische staf. Als er versterking bij komen, dan gebeurt dat altijd in nauw overleg met de staf. Ik ga niet op stel en sprong allerlei veranderingen doorvoeren."

Het Gouden Aandeel is niet in handen gekomen van de Turkse zakenman. Hierin zijn onder andere de naam en clubkleuren vastgelegd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen