Mertens: "Het kan kloppen dat Barcelona interesse had"

2 juni 2017, 13:50

Dries Mertens had de mogelijkheid zijn carrière voort te zetten bij Chelsea, en mogelijk ook bij FC Barcelona. De voormalige speler van PSV en FC Utrecht koos echter voor een langer verblijf bij Napoli, waar de Belgische aanvaller dit seizoen veel indruk maakte.

"Het kan kloppen dat Barcelona interesse had, maar daar zou ik back-up zijn voor de drie spitsen", reageert Mertens tegenover Sporza. "Dan speel ik liever, want ik heb al genoeg op de bank gezeten." Mertens kon ook naar Engeland. "Chelsea had ook interesse, maar trainer Antonio Conte heeft zelf niet gebeld. Daar zou ik waarschijnlijk wel gespeeld hebben, want Chelsea moet in veel competities aan de slag."

Uiteindelijk zette Mertens een handtekening onder een nieuw contract die hem tot medio 2020 in Napels houdt. "Er was veel interesse. Dat is logisch voor een speler die nog maar één jaar onder contract lag. Maar ik wou erg graag bij Napoli blijven. Ik wou zeker niet voor een andere club spelen in Italië, want ik vind de Serie A erg mooi."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen