Hoesen wil in VS blijven: "Groningen niet de beste keuze"

7 juli 2017, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Hoesen wordt momenteel door FC Groningen verhuurd aan San Jose Earthquakes. De aanvaller heeft het uitstekend naar zijn zin in de Verenigde Staten en ziet een terugkeer naar Nederland niet zo zitten. In de Major League Soccer kan hij namelijk wel rekenen op een basisplaats.

De eerste weken moest Hoesen het ook bij San Jose Earthquakes doen met een reserverol, maar inmiddels heeft de spits zijn draai gevonden. "Ik heb tijd nodig gehad om mijn draai te vinden. Toen ik hier net kwam, was ik niet fit en had ik een deel van de voorbereiding gemist. Dat maakte mijn aanpassing lastiger", legt hij uit aan De Limburger. Bij FC Groningen is Hoesen nog in het bezit van een contract tot medio 2018 en hij hoopt dat de club over een half jaar wil meewerken aan een definitieve transfer naar Amerika. 

De aanvaller heeft het goed naar zijn zin in de Verenigde Staten. "Het leven is hier geweldig en mijn vriendin en ik hebben drie weken geleden ons eerste kindje gekregen: Damian. Bovendien ging het op de training perfect en had ik genoeg zelfvertrouwen. Ik wist dat ik even mijn draai moest vinden." Hoesen speelde inmiddels negentien wedstrijden voor San Jose Earthquakes waarvan hij elf keer in de basis begon. Dat was in Groningen wel anders. "Mijn keuze voor Groningen was een emotionele beslissing. Achteraf gezien niet de beste keuze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen