Mis! Van der Gouw stopt de eerste penalty!
    Almere mag beginnen met schieten.
  • 120'
    Het wordt een penaltyserie. Van der Graaf fluit voor het eindsignaal.
  • 120'
    Ritmeester van der Kamp komt vlak voor de penaltyserie in de ploeg voor Hilterman. Laatstgenoemde kan niet meer verder.
  • 119'
    Uithaal van Hilterman gaat maar net naast. Het scheelt centimeters of Almere staat in de finale.
  • 119'
    Van der Gouw is attent op een gekraakt schot van Resink.
  • 117'
    Bijna Kristinsson die een voorzet kan verlengen achter het standbeen langs.
  • 116'
    Wederom slagen de VVV-verdedigers erin om verschillende schoten van Almere te blokken. Van la Parra en Alhaft namen zojuist het doel onder vuur.
  • 113'
    Geel voor VVV-verdediger Ketting, die Hilterman in het gezicht raakt.
  • 113'
    Bakker met moeite op een indraaide vrije trap van Yasar.
  • 110'
    Opmerkelijk moment van scheidsrechter Van de Graaf, die geen voordeel geeft voor VVV terwijl er een kansrijke situatie onstond. Van Bruggen incasseert geel.
  • 107'
    Direct een kans voor Almere via Van la Parra en Duijvestijn.
  • 106'
    Het laatste kwartier voetbal is in gang gebracht door VVV.
  • 106'
    Invaller Johansson gaat alweer naar de kant. Kristinsson valt in.
  • 106'
    Het is rust in de verlenging!
  • 106'
    Eerst is het Bakker die de een tegen een situatie met Yasar kan redden, daarna valt de bal voor de voeten van Venema, die zijn inzet van de lijn ziet gered worden door Akujobi. In de rebound die daar weer op volgt, haalt diezelfde Akujobi de bal nogmaals van de lijn. Ongekend.
  • 106'
    Hoe is het mogelijk! Wat een kansen voor Yasar! Tot driemaal toe is daar Akujobi die de bal van de lijn haalt.
  • 102'
    Resink wordt vrijgespeeld, maar voor de zoveelste keer is daar een VVV-er die kan blokken.
  • 99'
    Hoekschop komt voor de voeten van Van la Parra en haalt verwoestend uit. Johansson blokt en blijft met heel veel pijn achter op de grasmat. Almere City besluit vervolgens om gewoon door te spelen.
  • 98'
    Hilterman gaat te makkelijk liggen in de zestien en claimt een strafschop. Van de Graaf wil er niks van weten.
  • 97'
    Gevaarlijk verlengd door Hilterman, maar zijn kopbal gaat rakelings naast het doel.
  • 96'
    Schuiver van Poll. Bal gaat een metertje langs de verkeerde kant van de paal.
  • 95'
    Hilterman wordt diep gestuurd, maar jaagt de bal hoog over.
  • 94'
    Yasar met een schotje op doel, Jacobs kan blokken. Corner is wat rest voor VVV.
  • 93'
    Gelegenheids-linksback Barbet wordt naar de kant gehaald door Pastoor.
  • 92'
    Poll gaat invallen bij de thuisploeg.
  • 90'
    De eerste helft van de verlenging is in gang gebracht door Almere City.
  • 90' +4
    Van de Graaf fluit voor het einde van de tweede helft. Opnieuw moet een verlenging gaan uitmaken wie er doorgaat naar de volgende ronde.
  • 90' +4
    Terwijl de blessuretijd er op zit, mag Pena nog een keer uithalen.
  • 90' +4
    Pfoe, bijna kan Duijvestijn uithalen, maar zijn inzet wordt ternauwernood onschadelijk gemaakt.
  • 90' +2
    Nog een wissel bij VVV. Dekker gaat naar de kant en wordt vervangen door Lathouwers.
  • 89'
    Overtreding van Barbet op Yasar. Van de Graaf slingert de linksback van Almere op de bon.
  • 88'
    Braken gaat naar de kant. De man van de beslissing tegen Willem II, Yasar, komt voor hem in de ploeg.
  • 88'
    Cruciale redding van Van der Gouw op een levensgrote kans van Hilterman.
  • 87'
    We stevenen af op een verlenging.
  • 86'
    Mooie actie van Barbet, maar zijn voorzet komt niet bij een ploeggenoot.
  • 85'
    Raar moment van Bakker, die tamelijk onnodig zijn doel uitkomt. Hij mist daarnaast ook nog eens de bal. Gelukkig voor hem loopt het met een sisser af.
  • 83'
    Hilterman probeert het van afstand, maar schiet ruim over het doel van Van der Gouw.
  • 82'
    Spektaculaire omhaal van Braken, maar de spits mist de bal volledig.
  • 82'
    Goede actie van Allouch, die naar binnen komt en een vrije trap versiert voor de Limburgers.
  • 81'
    Alhaft komt naar binnen en krult de bal richting de linkerhoek. Bal gaat rakelings naast de paal.
  • 77'
    Almere heeft tot dusverre liefst 24 doelpogingen gedaan. VVV heeft daar tegenover slechts vijf schoten gelost. Het is duidelijk dat de thuisploeg het meeste recht heeft op de winst.
  • 75'
    Van La Parra, de man die Almere naar de halve finale schoot, komt in de ploeg voor Limbombe. Resink vervangt Smeets.
  • 73'
    Ketting kan voorkomen dat Limbombe Van der Gouw onder vuur kan nemen.
  • 71'
    Alhaft wordt weggestuurd richting het doel. De aanvaller besluit om voor eigen succes te gaan in plaats van een voorzet geven richting Hilterman. Daar is de spits niet zo blij mee.
  • 70'
    VVV kan ternauwernood verdedigen als Alhaft de bal bijna kan binnenwerken.
  • 68'
    Gevaarlijke voorzet van Van Rooijen, maar Bakker kan vangen.
  • 67'
    Allouch, die zojuist een wereldgoal maakte, probeert de bal achter het standbeen langs voor te brengen, maar die actie mislukt.
  • 66'
    Illias Alhaft gaat in de ploeg komen. Hij vervangt Pascu.
  • 65'
    Kopbal van Barbet komt in de handen van Van der Gouw. Goede kans voor Almere
  • 65'
    Heerlijke bal van Jacobs richting Pascu. De Spanjaard kan doordringen in de zestien, maar wordt afgestopt door De Boer.
  • 65'
    Het spel wordt hervat met een aftrap. We voetballen weer.
  • 65'
    Beide ploegen doen een kleine warming-up voordat we weer verder voetballen.
  • 65'
    Het is te hopen dat er niet weer een beker op het veld wordt gegooid. Dan is Van de Graaf namelijk genoodzaakt om de wedstrijd definitief te staken.
  • 65'
    Zo te zien staan beide ploegen weer klaar om de wedstrijd te hervatten.
  • 65'
    Hier heeft natuurlijk niemand behoefte aan. De wedstrijd begon leuk te worden, maar ligt nu voor tien minuten stil.
  • 64'
    Een vreugdebiertje zorgt ervoor dat Van der Graaf de wedstrijd moet staken...
  • 63'
    De aanvaller krult de bal werkelijk fenomenaal in de kruising. Bakker zweeft naar de hoek, maar kan er niet bij. Wereldgoal van VVV!

DOELPUNT

• 63'
      Daar is de gelijkmaker! Wát een goal van invaller Allouch!
  • 62'
    Pfoe, weer is daar VVV! Opnieuw Johansson die dichtbij was. In de tegenstoot is Hilterman bijna trefzeker. Maar Van der Gouw redt knap. De wedstrijd lijkt open
  • 59'
    Daar is Johansson, die koud in het veld staat, de aanvaller dringt door in de zestien maar kan ternauwernood afgestopt worden door Jacobs.
  • 56'
    Alex Pastoor klaagt op scheidsrechter Van der Graaf en krijgt daardoor een gele prent.
  • 55'
    Kan VVV nu eindelijk wat gaan laten zien in aanvallend opzicht? Ze moeten in ieder geval wat gaan forceren om aan de gelijkmaker te komen.
  • 51'
    Pascu brengt voor, waarna Janssen kan verdedigen. De linksback tikt de bal echter richting de instormende Duivenstijn. De middenvelder blijft kalm en plaatst de bal in de rechteronderhoek. Almere staat virtueel in de finale van de play-offs.

DOELPUNT

• 50'
      Daar is de goal! Almere breekt de ban via Duivenstijn!
  • 47'
    Dit doet Pascu dramatisch. Almere kan gevaarlijk uitbreken, maar de veelzijde middenvelder verspeelt de bal kinderlijk eenvoudig in de zestien.
  • 47'
    Met deze stand gaan beide ploegen verlengen. Dat deden ze in de vorige ronde ook al. Almere rekende toen af met Eindhoven, terwijl VVV Willem II uit de nacompetitie knikkerde.
  • 46'
    Pascu heeft de tweede helft in gang gebracht!
  • 46'
    Beide ploegen betreden het veld voor de tweede helft. We zien één wissel bij VVV: Allouch vervangt Huisman.
  • 46'
    Van der Graaf fluit voor het rustsignaal. Over vijftien minuten zijn we terug voor de tweede helft.
  • 45' +1
    De laatste kans komt op naam van Pascu, die de bal uit kansrijke positie over het doel jaagt.
  • 45'
    Eén minuutje extra tijd geeft de vierde man aan.
  • 44'
    Poging van afstand van Huisman. De VVV-er krijgt de bal echter niet tussen de balen. Almere-goalie Bakker heeft nog weinig te doen gehad deze eerste helft.
  • 43'
    Van Rooijen ligt even op de grond nadat Duivensteijn hem omver werkte. De Almere-speler heeft overigens geel gekregen voor die actie.
  • 41'
    De Boer krijgt de bal in de zestien, maar kan geen ploeggenoot bereiken.
  • 37'
    Venema met een vrije trap van grote afstand. Bal gaat richting de eretribune van Almere City.
  • 35'
    Duivensteijn uit de tweede lijn, maar zijn schot zwaait af.
  • 35'
    Gevaarlijke kopbal van Jacobs, hoekschop voor Almere!
  • 34'
    Dekker met een cruciale ingreep voordat Duivensteijn het Venlose doel onder vuur kan nemen.
  • 32'
    Voorzet op Hilterman, die nadrukkelijk aanwezig is in deze wedstrijd. De spits kopt overtuigend, maar wel naast het doel van VVV.
  • 31'
    De eerste hoekschop van de Limburgers wordt verprutst door Huisman.
  • 30'
    Na een half uur voetbal kunnen we wel stellen dat VVV onthutsend zwak is begonnen aan deze wedstrijd. De ploeg van Kruys laat weinig zien in aanvallend opzicht.
  • 28'
    Daar hield heel Venlo hun hart vast! Van der Gouw trapt een slappe terugspeelbal tegen Hilterman, gelukkig voor de doelman rolt de bal over de achterlijn.
  • 27'
    Serieuze kans voor Almere City via Hilterman. De spits krijgt de bal vanuit de moeilijke hoek op doel, maar Van Rooijen kan blokken.
  • 26'
    Volgende gevaar van Almere. Smeets brengt de bal voor en Jacobs probeert al vallend om de bal op doel te krijgen.
  • 25'
    Keurige actie van Limbombe aan de linkerkant. De aanvaller krijgt de bal voor, maar op het nippertje kan een VVV-verdediger voorkomen dat Hilterman kan koppen
  • 24'
    Frivole aanval van Almere via onder meer Hilterman. Het zag er leuk uit, maar levert uiteindelijk niks op.
  • 23'
    Uitbraakje van Almere City via Pascu. De Spanjaard komt uiteindelijk met een slap schotje waar Van der Gouw niet wakker van ligt.
  • 21'
    Na twintig minuten lijkt VVV wat uit de schulp te kruipen. Dekker slingert de bal voor en Braken kan koppen. De spits krijgt de bal echter niet op doel
  • 18'
    VVV is er in de beginfase nog niet in geslaagd om Almere-doelman Nordin Bakker te verontrusten.
  • 16'
    Wederom zorgt Akujobi voor dreiging in het Venlose-strafschopgebied. Van der Gouw kan de rechtsback de bal ontnemen.
  • 14'
    Akujobi haalt de achterlijn, maar krijgt de bal niet bij een ploeggenoot. Daar had Almere meer mee kunnen doen.
  • 12'
    Hilterman kan niet tot koppen komen.
  • 11'
    Akujobi met een afstandschot. Bal verdwijnt buiten het stadion op een parkeerplaats.
  • 10'
    Almere begon fel, maar heeft de afgelopen minuten wat gas teruggenomen. De thuisploeg heeft wel veel balbezit.
  • 7'
    Pascu probeert Hilterman weg te steken, maar zijn pass is te hard.
  • 5'
    Kopkansje van Jacobs levert weinig gevaar op voor het doel van VVV. Almere begint fanatiek aan de wedstrijd.
  • 3'
    De corner die daarop volgt levert een scrimmage op voor het Venlose-doel. Op miraculeuze wijze gaat de bal er niet in.
  • 3'
    De eerste kans van de wedstrijd is voor Barbet, die Van der Gouw probeert te verrassen in de korte hoek.
  • 3'
    Opvallend: Almere City wist nog nooit van VVV te winnen onder de huidige naam. Ook als FC Omniworld wonnen de Flevolanders maar één keer van VVV.
  • 1'
    We zijn begonnen in Almere! Braken heeft afgetrapt namens VVV.
  •
    VVV stuntte vorige ronde door Willem II uit de nacompetitie te knikkeren. Almere rekende na een bloedstollend duel af met FC Eindhoven. Beide ploegen hadden daarvoor een verlenging nodig.
  •
    Mitchell van Rooijen en Anthony Limbombe waren de doelpuntenmakers in het heenduel.
  •
    Over enkele minuten betreden beide ploegen het speelveld. Het Yanmar Stadion is volledig uitverkocht voor dit duel.
  •
    VVV gaat met deze elf namen op jacht naar de finaleplaats:
  •
    De opstelling van de gastheer uit Almere:
  •
    Beide ploegen gaan op jacht naar een plekje in de finale van de play-offs! De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.
  •
    Welkom bij het live-verslag van de wedstrijd tussen Almere City FC en VVV-Venlo!