De Cler: "Gelukkig is dit nog de voorbereiding"

Ger
6 augustus 2008, 09:00   Bijgewerkt: 6 augustus 2008, 10:13

Op het eigen jubileumtoernooi eindigde Feyenoord afgelopen weekeinde op de laatste plaats. Trainer Gertjan Verbeek moest het echter stellen zonder een handvol potentiële basisspelers. Vier weken voor de start van de competitie blijft de kracht van de Rotterdammers onduidelijk.

De nederlagen tegen Borussia Dortmund (1-2) en Celtic (1-3) kwamen voor Tim de Cler niet geheel onverwacht. "Gezien het aantal ontbrekende spelers zat er niet meer in. Ach, je moet niet alleen naar de uitslag kijken. Ik hecht meer waarde aan het spel", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl. "Ik wil graag zien dat de afspraken die we hebben gemaakt in het veld worden nagekomen. Tegen Celtic ging het beter dan tegen Borussia Dortmund, maar we geven drie doelpunten weg door eigen fouten. Daarmee doen we onszelf tekort."

"De organisatie stond goed, maar voetballend kunnen we absoluut meer brengen. Het positiespel was niet goed genoeg", beseft de linksback. "Gelukkig is dit nog de voorbereiding, al is het een smet dat je twee keer verliest voor eigen publiek. Daar baal ik wel van. We hebben nu nog een kleine maand om ons te verbeteren en daar gaan we alles aan doen." Feyenoord staat op 23 augustus voor de eerste serieuze krachtmeting; tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Acht dagen later start de competitie op bezoek bij Heracles Almelo.

van bronckhorst

van bronckhorst

"We weten dat we de komende periode alleen nog maar kunnen groeien. Makaay, Tomasson, Jonathan de Guzman en Karim El Ahmadi komen straks terug en dat zijn spelers die een elftal sterker maken", weet de Feyenoord-captain, die daarnaast wijst op de rentree van Ron Vlaar. "Hij heeft twee goede invalbeurten achter de rug. Door zijn zware knieblessure was hij bijna een jaar afwezig, maar tegen Borussia en Celtic maakte hij een sterke indruk."

Deze week stroomt de ziekenboeg van Feyenoord verder leeg. Andwelé Slory (hamstring) en Kevin Hofland (enkel) hopen vrijdag tegen de amateurs van Excelsior Maassluis hun rentree te maken. Daarnaast is de terugkeer van de aan zijn bilspier geblesseerde Jon Dahl Tomasson aanstaande. Theo Lucius (hamstring) en Nick Hofs (voet) hebben langer nodig voor hun herstel. De door een liesbreuk gevelde Karim El Ahmadi is naar verwachting pas halverwege september weer inzetbaar.

De berichten dat het straffe trainingsregime van Verbeek de spelers heeft uitgeput, doet De Cler af als onzin. "Die conclusie is te kort door de bocht. We moeten uiteraard wennen aan zijn werkwijze, waarin krachttraining een belangrijke rol speel. De eerste weken was het pittig, maar aan het eind van de voorbereiding moeten we daar profijt van hebben. Daarnaast doen we ook veel positiespellen en partijtjes en dat is voor een voetballer altijd leuk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen