Ajax probleemloos langs NAC in papieren topper

12 december 2008, 22:31   Bijgewerkt: 12 december 2008, 22:42

De topper in de Eredivisie tussen de nummer twee (Ajax) en nummer vier (NAC Breda), is vrijdag geëindigd in een simpele zege voor de Amsterdammers. Door treffers van Dario Cvitanich, Luis Suarez (penalty) en aanvoerder Rasmus Lindgren werd het 3-0. Voor NAC betekende dit alweer de derde nederlaag op rij, na eerdere zeperds tegen Sparta (4-0) en ADO Den Haag (0-4).

Marco van Basten zei het al, direct toen Klaas Jan Huntelaar verkocht werd aan Real Madrid. Op de vraag wie nu in de spits moest spelen, was de coach duidelijk: "Dario Cvitanich. Hij krijgt nu zijn kans", stelde de oud-spits. Tegen FC Volendam was het optreden van de Argentijnse Kroaat nog geen succes en werd hij na een uur gewisseld, maar Van Basten tilde daar niet te zwaar aan. "Het ging niet best nee, dat weet hij zelf ook. Maar Dario komt net terug van een blessure, hij is nog zoekende."

Tegen NAC Breda waren bijna dertig minuten gespeeld toen het moment van Cvitanich aanbrak. In het eerste half uur had Ajax geen moment geïmponeerd en ook de Argentijnse spits bakte er nog niet veel van, tot hij ineens een bal in zijn voeten gekopt kreeg door Luis Suarez. Met een simpele beweging omspeelde Cvitanich twee NAC-spelers, waarna hij de bal diagonaal binnenschoot. En hoe moeizaam het spel van de spits dus nog was, met dit doelpunt bezorgde Cvitanich zichzelf, en heel Ajax, een mooie dienst. Want die hatelijke nul, die is nu in elk geval verdwenen.

luis suarez

luis suarez

Met 2-0 op het scorebord en een mannetje meer op het veld, kon Ajax daarna weinig meer gebeuren. De ploeg uit Amsterdam bouwde de score zelfs nog uit naar 3-0. Rasmus Lindgren tekende met een fraai schot voor de derde treffer. Hierna raakte Luis Suarez nog wel de lat, maar doelpunten vielen er niet meer. 

NAC ontkwam zo aan een dede 4-0 nederlaag op rij, na eerder tegen Sparta en ADO vier goals om te oren te hebben gekregen, maar feit is wel dat de Brabanders nu definitief afgehaakt zijn in de strijd om de bovenste plaatsen. Ajax daarentegen staat weer waar het wil staan: aan kop van de Eredivisie. De ploeg deelt de eerste plaats nu met AZ, dat zaterdag op bezoek moet bij Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen