Vlaar: "Niet gevreesd voor einde carrière"

23 juni 2009, 08:15   Bijgewerkt: 23 juni 2009, 10:12

Twee zware operaties hebben de loopbaan van Ron Vlaar flink overhoop gegooid. Sinds de 24-jarige verdediger van Feyenoord in september 2007 voor het eerst zijn voorste kruisband afscheurde, stond zijn leven in het teken van 'de knie'. Nu wil hij weer voetballer worden, in plaats van supporter. FCUpdate.nl sprak Vlaar over zijn knie, zijn rentree en de vloek van 17 september.

"Weet je wat voor dag het vandaag is?", vroeg Vlaar op17 september 2008 tijdens het ontbijt aan zijn vriendin. "Vandaag is een exact jaar geleden dat ik in het ziekenhuis hoorde dat ik mijn kruisband gescheurd had." De verdediger was op dat moment net hersteld van een operatie, die hij tien maanden eerder ondergaan had. En alsof de duivel er mee speelde gebeurde die middag, nadat hij zijn vriendin gewezen had op de gebeurtenis van een jaar geleden, hetzelfde. Tijdens de training scheurde Vlaar opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Weg seizoen, wéér was de verdediger bijna een jaar uitgeschakeld.

Positief mens of niet, twee jaar lang in de lappenmand zitten gaat je niet in de koude kleren zitten. Ook Vlaar is door zijn blessures veranderd, merkte hij. "Ik ben sowieso iets harder geworden. Naar mezelf toe, maar ook naar anderen. Je moet iets egoïstischer worden, je alleen richten op je eigen sores. Daarom was het wel fijn dat ik in Zeist, ver weg van de club, aan mijn herstel kon werken. Je neemt op die manier wat afstand, ik voelde me na een tijdje meer supporter van Feyenoord dan speler."

"Ik besef heel goed dat het niet zal meevallen om na twee jaar direct aan te haken op dit niveau", vervolgt de tweevoudig international. "Daarom leg ik mezelf geen druk op, ik ga bijvoorbeeld geen datum noemen waarop ik weer een wedstrijd wil spelen. Mijn herstel gaat goed, ik ben op de goede weg. Pas wanneer alle stappen afgerond zijn, ga ik aan een rentree denken. Niet eerder. Vorig jaar wilde ik al geen risico's nemen, maar nu helemáál niet."

En 17 september? Misschien een dagje in bed blijven, om die datum dit jaar zonder kleerscheuren door te komen? "Ha, dat is misschien geen slecht idee", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen