Blunder Aerts helpt AZ aan tweede plaats

19 maart 2006, 14:23

AZ heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats. De ploeg van Louis van Gaal won, dankzij een fout van Feyenoord-doelman Aerts, in een vermakelijk duel met 1-0 van de Rotterdammers. De sluitpost liet de bal bij een corner uit zijn handen glippen, waarna Shota Arveladze het enige doelpunt van de middag maakte. Door dit resultaat heeft AZ Feyenoord afgelost als nummer twee van de competitie en dreigt voor Feyenoord een confrontatie met aartsrivaal Ajax in de eerste ronde van de play-offs.

Na dit indrukwekkende eerbetoon had Feyenoord duidelijk moeite om de knop om te zetten. De ploeg maakte in de openingsfase van de wedstrijd een afwezige indruk en werd bij vlagen volledig weggespeeld door het frivole AZ. De ploeg van Louis van Gaal liet zien dat het ook zonder Kenneth Perez en Barry van Galen, die gespaard werden met het oog op de bekerwedstrijd tegen PSV, uitstekend voetbal op de mat kan leggen. Hét hoogtepunt van de openingsfase was een weergaloze actie van Haris Medunjanin. De jonge middenvelder stuurde met een heerlijke beweging de hele Rotterdamse defensie het bos in, maar zijn inzet verdween net naast het doel van Maikel Aerts.

Pas na een half uur kreeg Feyenoord vat op het spel van de thuisploeg. Uitgerekend Ron Vlaar, de man die in de winterstop AZ verruilde voor Feyenoord, gaf met een gevaarlijk schot het startsein voor een Rotterdamse aanvalsgolf. De verdediger kreeg de bal na een hoekschop plotseling voor zijn voeten en zijn inzet kon pas op de doellijn onschadelijk gemaakt worden. Direct na deze kans voor Vlaar waren ook De Guzman en Kalou dicht bij een treffer, maar de grootste mogelijkheid was voor Dirk Kuyt. De Katwijker sloop na een geweldige combinatie met aanvalsmakker Kalou door de AZ-defensie, maar tikte de bal oog in oog met Henk Timmer net naast het Alkmaarse doel.

Na deze treffer vonden beide trainers de tijd rijp om de laatste troeven op tafel te brengen. Feyenoord-trainer Erwin Koeman bracht breekijzer Van Hooijdonk voor de onhutsend zwak spelende Nick Hofs, terwijl bij AZ Kenneth Perez en even later ook Barry van Galen in de ploeg kwamen. Tot veel vuurwerk leidde de komst van dit trio echter niet. Feyenoord ging op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een afgekeurde goal (de voorzet van Kuyt was volgens de arbitrage over de achterlijn geweest) en een kans voor Van Hooijdonk kwamen de Rotterdammers niet. In de slotminuut had Kenneth Perez zelfs een tweede Alkmaarse treffer op zijn schoen, maar ditmaal redde Aerts knap.

Ondanks deze redding zal de sluitpost echter met een slecht gevoel terugkeren naar huis. Dankzij zijn fout werd het duel tussen AZ en Feyenoord, dat over het algemeen redelijk gelijkwaardig was, beslist in het voordeel van de Alkmaarders. AZ is hierdoor de nieuwe nummer twee van Nederland, terwijl Feyenoord de resterende vijf duels van de competitie niets anders kan doen dan hopen op een Alkmaarse uitglijder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen