Elia: onbekend fenomeen in de Bundesliga

4 september 2009, 11:30

Al twee keer werd Eljero Elia dit seizoen verkozen tot 'speler van het weekend' in de Duitse Bundesliga. Eigenlijk tot verbazing van Elia zelf. "Want ik kan nog veel beter. Maar Duitsers vinden het prachtig als ik mijn mannetje uitspeel. Zoiets kennen ze helemaal niet." FCUpdate.nl sprak met de aanvaller over zijn vliegende start bij Hamburger SV, de Duitse manier van verdedigen en natuurlijk Oranje.

Je hoort het regelmatig: spelers uit de Eredivisie die, als ze naar het buitenland gaan, tijd nodig hebben om te wennen aan het niveau. Vaak duurt het weken, soms maanden, voordat ze zich thuis voelen in het nieuwe land en de nieuwe competitie. Maar wie Eljero Elia de afgelopen weken bezig zag bij Hamburger SV, had het gevoel dat hij er al jaren speelde. Hij staat in de basis en is direct belangrijk voor zijn club.

Met name fysiek was het dus even aanpoten voor Elia, tijdens zijn eerste weken in Hamburg. "In de voorbereiding gingen we een stukje fietsen, zeven kilometer bergop. Pfoe. Ik moest onderweg drie keer afstappen, het ging echt niet meer. Al mijn teamgenoten, die al lang boven waren, vroegen zich af waar ik gebleven was. Toen ik uiteindelijk boven kwam, stond iedereen te applaudisseren."

Duitse verdedigers weten ook niet wat ze meemaken, vertelt Elia. "Als ik op snelheid op ze af kom rennen, zie je de paniek in hun ogen. En ze staan er alleen voor, want de centrale verdedigers geven geen rugdekking. Dat is in Nederland wél zo."

Een debuut in de Grolsch Veste zou dus mooi zijn, maar stiekem kijkt Elia al verder. Naar het WK van komende zomer, bijvoorbeeld. "Dat is mijn grote doel, natuurlijk ben ik daar al mee bezig. Ik wil prijzen pakken met HSV, het beste uit mezelf halen en naar het WK gaan. Dat zou echt fantastisch zijn. Ik weet nog dat ik in 1994 in Suriname naar de WK-wedstrijd van Nederland tegen Brazilië zat te kijken. Het zou geweldig zijn als die mensen in Suriname volgend jaar naar Eljero Elia kijken op het WK."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen