Groep 7: Servië houdt Frankrijk op afstand

Ger
9 september 2009, 20:47   Bijgewerkt: 10 september 2009, 00:21

Servië kan het eerste WK op het Afrikaanse continent bijna niet meer ontgaan. De koploper in kwalificatiegroep 7 van de Europese WK-kwalificatie speelde woensdag gelijk tegen naaste achtervolger Frankrijk: 1-1.

De Serviërs leidden al na dertien minuten met 1-0 door een benutte strafschop van Nenad Milijas. Doelman Hugo Lloris van Frankrijk veroorzaakte de penalty en kreeg de rode kaart. Thierry Henry maakte nog wel gelijk (1-1), maar kon niet meer voorkomen dat het Frankrijk van de zwaar bekritiseerde bondscoach Raymond Domenech nog steeds vier punten minder heeft dan koploper Servië.

Voor nummer drie Oostenrijk ligt een WK-ticket allerminst binnen handbereik. Het Alpenland speelde met 1-1 gelijk bij Roemenië. Gheorghe Bucur bracht de thuisploeg na rust op voorsprong. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Franz Schiemer voor de Oostenrijkse treffer.

De Faroër Eilanden pakten hun eerste zege in de WK-kwalificatie. Op eigen veld werd Litouwen verrassend verslagen: 2-1. Arnbjørn Hansen nam de beslissende treffer voor zijn rekening. De Faroër Eilanden hadden aan de voorgaande zeven duels slechts één puntje overgehouden. De thuiswedstrijd tegen Oostenrijk werd elf maanden geleden op 1-1 afgesloten.