AZ op automatische piloot langs Sparta

Ger
12 augustus 2005, 22:17

In de openingswedstrijd van het seizoen heeft AZ met 3-0 van Sparta gewonnen. De Alkmaarders speelden een matige partij, maar waren desondanks veel te sterk voor de promovendus. Shota Arveladze scoorde tweemaal bij zijn rentree in de Eredivisie.  

AZ miste een pak verdedigers, waardoor nieuweling Demy de Zeeuw een snel debuut maakte in de Alkmaarderhout. De 22-jarige speler kwam pas een week geleden over van Go Ahead Eagles. Tegen Sparta speelde De Zeeuw een verdienstelijke wedstrijd als centrumverdediger, bij absentie van Joris Mathijsen en Ron Vlaar.

Ook aankopen Stijn Schaars en Shota Arveladze maakten hun opwachting in de basiself. De Georgische spits, overgenomen van Glasgow Rangers, had slechts drie minuten nodig om de handen van de AZ-aanhang op elkaar te krijgen. Nadat Sparta-verdediger Tom Zoontjes zich verkeek op een lange bal van Barry van Galen, was het voor Arveladze een koud kunstje om de bal langs keeper René Ponk te schuiven. 

Na de vroege openingstreffer viel er in de eerste helft weinig te genieten in Alkmaar. Het elftal van trainer Louis van Gaal hanteerde een te laag speltempo, waardoor het zwakke Sparta meer tegengoals bespaard bleef. AZ kreeg een handvol kansjes, maar wist die niet te verzilveren. De Rotterdamse club had in het eerste bedrijf welgeteld één gevaarlijk moment. Na een half uur nam Jason Oost het doel van AZ vanaf zestien meter onder vuur. Het schot verontrustte Henk Timmer echter nauwelijks.  

Arveladze liet vijf minuten na de rust andermaal zijn klasse zien. De Georgiër reageerde attent op een steekpass van Perez en tikte de bal fraai over Ponk in het lege doel. Zonder wervelend spel te brengen, liep de Alkmaarse ploeg een kwartier voor tijd uit tot 3-0. Tarik Sektioui mocht een voorzet van invaller Stein Huysegems van dichtbij over de lijn werken. Daarvoor hadden Arveladze en Perez ieder twee kansen om zeep geholpen. Sparta scoorde nog bijna in blessuretijd, maar invaller Rachid Bouaouzan zag zijn inzet door verdediger Kew Jaliens van de doellijn gehaald worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen