Tactische ingreep helpt Ajax langs AZ

25 oktober 2009, 16:18   Bijgewerkt: 25 oktober 2009, 16:55

Een opmerkelijke metamorfose in de rust heeft Ajax de zege bezorgd op AZ. Voor rust bakte de ploeg er niets van en nam AZ dikverdiend een voorsprong (1-0), maar na de pauze draaide het speelbeeld volledig. Mede dankzij een tactische ingreep van coach Martin Jol, die centrumspits Marko Pantelic wisselde voor middenvelder Gabri, boog Ajax de achterstand om in een 2-4 overwinning.

Eén helft lang wees helemaal niets er op dat er voor Ajax wat te halen viel in Alkmaar. Er was maar één ploeg die voetbalde en dat was AZ. De landskampioen was heer en meester en Mounir el Hamdaoui zorgde na een half uur voor de 1-0. Hij schoot bij de eerste paal binnen, na een voorzet van Brett Holman. Vlak daarvoor was ook Stijn Schaars al dicht bij de openingstreffer geweest, maar na een prachtige aanval via Moussa Dembélé en El Hamdaoui schoot de captain op de paal.

Dat bleek een verkeerde beslissing en in de rust zette Jol de boel om. Hij bracht met Gabri een extra middenvelder, Pantelic bleef achter in de kleedkamer. Hiermee verhuisde Luis Suarez naar het centrum van de voorhoede en dat leverde direct resultaat op. De Uruguayaan kreeg binnen vijf minuten twee grote kansen. Met name de tweede mogelijkheid, een kopbal na een voorzet van Dennis Rommedahl, had een goal op moeten leveren. De bal zeilde echter net naast.

Plotseling lukte niets meer bij AZ. De ploeg die voor rust nog zo dominant was, veranderde in een dolend en gefrustreerd elftal. Ajax profiteerde dankbaar en maakte er in de slotfase via opnieuw Suarez zelfs 1-4 van. Dat invaller Graziano Pelle er vervolgens 2-4 van maakte, was voor AZ slechts een kleine pleister op de wond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen