PSV heeft miljoenenclaim klaarliggen voor Reis

Ger
26 januari 2010, 09:45   Bijgewerkt: 26 januari 2010, 10:13

PSV zal de FIFA inschakelen als Jonathan Reis de komende 2,5 jaar bij een andere club een contract tekent. De Braziliaan zelf kan in dat geval een miljoenenclaim verwachten. Reis werd vorige week door de Eindhovenaren ontslagen wegens het gebruik van harddrugs.

Om eventueel een schadevergoeding te kunnen eisen als de aanvaller bij een andere werkgever aan de slag gaat, heeft PSV een onafhankelijke test laten uitvoeren door de Nederlandse Dopingautoriteit. Reis had bij de huidige koploper van de Eredivisie nog een verbintenis tot medio 2012. Als het aan de Brabanders ligt, blijft de Zuid-Amerikaan in die periode zonder club.

PSV-directeur Jan Reker wijst op de zaak tussen Adrian Mutu en Chelsea. De Roemeen werd voor het gebruik van cocaïne ontslagen bij de Londenaren en moest de club zeventien miljoen euro betalen toen hij zijn carrière oppakte bij Fiorentina. Dat Mutu bij een officiële controle werd betrapt, is volgens Reker geen reden tot zorgen. De directeur heeft naar eigen zeggen bij alle mogelijke instanties informatie ingewonnen. Daaruit zou blijken dat PSV recht heeft op schadeloosstelling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen