Vlaar in selectie Oranje, Bakkal en Brama vallen af

26 februari 2010, 12:05   Bijgewerkt: 26 februari 2010, 12:42

Na een afwezigheid van zo'n 4,5 jaar is Ron Vlaar weer oranjeklant. De verdediger van Feyenoord is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Vergeleken met de 25-koppige voorselectie zijn alleen Otman Bakkal en Wout Brama afgevallen.

De keuze voor Vlaar is geen verrassing Voor de winterstop liet bondscoach Bert van Marwijk al meerdere keren weten dat hij de verdediger nauwlettend in de gaten hield. "Maar in overleg met Feyenoord heb ik hem toen met rust gelaten. In de winterstop zou ik de situatie analyseren en nu heb ik hem erbij gehaald. Of hij een basisplaats krijgt tegen de VS? Dat weet ik niet. Maar hij komt sowieso aan spelen toe."

Middenvelders Otman Bakkal (PSV) en Wout Brama (FC Twente) zijn de enige afvallers. "Maar ze hoeven niet te wanhopen hoor, met het oog op het WK. Dit is een keuze die ik op dit moment gemaakt heb, over een paar maanden kan je weer een andere situatie hebben. Ik heb nu gekozen voor een groep van 23, waarvan 20 veldspelers. Hierdoor kunnen we tijdens de training elf tegen elf spelen."

André Ooijer zit nog wel bij de selectie, ondanks het feit dat hij zijn basisplek bij PSV kwijt is. Van Marwijk houdt voorlopig vertrouwen in hem. "André heeft het bij ons altijd uitstekend gedaan en is een goede en betrouwbare verdediger, dus ik vind niet dat ik nu al moet ingrijpen. Hij is een tijdje geblesseerd geweest en heeft daarna zijn niveau nog niet gehaald. Dat moet de komende periode gebeuren."

Definitieve selectie Nederland

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Edson Braafheid (Celtic), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Arjen Robben (Bayern München) 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen