Oranje weinig wijzer na magere winst op VS

3 maart 2010, 22:37   Bijgewerkt: 4 maart 2010, 08:49

Na drie doelpuntloze gelijke spelen op rij heeft Oranje weer eens gescoord én gewonnen. Dat is de winst van het oefenduel met de VS, woensdag in de ArenA. Door goals van Dirk Kuyt (penalty) en invaller Klaas Jan Huntelaar boekte Nederland een 2-1 zege op de Amerikanen, maar daar was alles ook eigenlijk wel mee gezegd.

De fans in de prima gevulde Amsterdam ArenA werden niet verwend. Het spelen van oefenduels is nooit het sterkste punt van Nederland geweest, maar ditmaal bakte de ploeg er wel heel erg weinig van. Pas na vijftig minuten viel de eerste echte uitgespeelde kans te noteren, toen Wesley Sneijder met een geweldige pass Eljero Elia alleen voor de keeper zette. Omdat Elia de bal niet onder controle kreeg en Amerikaanse verdedigers snel ter plaatse waren, ging de kans echter verloren.

Na rust begon Oranje iets beter, met de kans van Elia op aangeven van Sneijder. Toch duurde het lang voordat hierop een vervolg kwam. Na de pauze speelde Elia vanaf rechts, Kuyt vanaf links en stond Klaas Jan Huntelaar in de punt van de aanval, maar ook dit bleek geen sleutel naar succes.

De vraag is of Van Marwijk sowieso veel heeft aan dit oefenpotje. Het was ongetwijfeld leuk voor hem om zijn internationals weer eens te zien, maar qua voetbal zal de wedstrijd hem geen nieuwe inzichten opgeleverd hebben. Offensief niet, maar defensief helemaal niet. Ron Vlaar mocht als invaller zijn derde interland spelen, maar werd amper op de proef gesteld. Voor de Feyenoorder en de rest van het defensie was het nog wel jammer dat de Amerikanen in de slotfase tegen scoorden. Carlos Bocanegra mocht uit een vrije trap binnenkoppen. Hierna kreeg de Verenigde Staten zelfs nog een paar kansen op de 2-2, maar dat bleef Oranje bespaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen