Feyenoord stelt Europees voetbal veilig in derby

Koen Freriks
14 april 2010, 22:02   Bijgewerkt: 14 april 2010, 22:30

Feyenoord is teruggekeerd op de vierde plaats van de eredivisie. De ploeg van trainer Mario Been versloeg woensdagavond in De Kuip stadgenoot Sparta met 3-0. Met een voorsprong van twee punten op nummer vijf AZ en zeven punten op nummer zes Heracles Almelo kan het legioen komend seizoen weer eens genieten van Europees voetbal in de Rotterdamse voetbaltempel.

aad de mos

aad de mos

De bezoekers toonden opvallend veel aanvallende bedoelingen. Met name rechtsback Milano Koenders en spits Edouard Duplan lieten zich op de rechtervleugel van Sparta prima gelden. Het spel van Feyenoord oogde rommelig en plichtmatig.

André Bahia pakte al snel een gele kaart tegen Duplan. Hij moest zich daardoor de rest van de wedstrijd inhouden om niet uit het veld gestuurd te worden. De Braziliaan, in Rotterdam ook wel de 'Rots van Rio' genoemd, is voor de komende uitwedstrijd tegen koploper FC Twente (zondag) in elk geval geschorst.

Middenvelder Luigi Bruins, de man die bijna nooit scoort voor Feyenoord, deed direct na rust zijn bedenkelijke reputatie 'geweld' aan. Uit een voorzet van Cissé schoot de flegmatieke nummer tien de bal zowaar keurig in de verre hoek, 2-0.

Het vrijwel kansloze Sparta kwam daarna kracht en kwaliteit te kort om de 'grote broer' uit Zuid nog te kunnen plagen. Invaller Jon-Dahl Tomasson, terug van een langdurige blessure aan zijn hiel, tilde de stand in de slotfase van de tamme derby op fraaie wijze naar 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen