De Zeeuw: "Dit duel tekenend voor ons seizoen"

7 mei 2010, 07:28   Bijgewerkt: 6 mei 2010, 23:31

Natuurlijk is er nog teleurstelling over de gemiste landstitel, maar de bekerwinst op Feyenoord maakt voor Ajax veel goed. De Amsterdamse ploeg won in de Kuip met 1-4 van de aartsrivaal en kon zo de dennenappel mee naar de ArenA nemen. Een terechte beloning voor een goed seizoen, vindt Demy de Zeeuw.

"De landstitel was het ultieme doel, maar dit is ook mooi", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl. De international vindt dat Ajax dit seizoen een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt heeft. "Eigenlijk geeft deze wedstrijd in Rotterdam het hele seizoen goed weer: we verslaan Feyenoord op overtuigende wijze, met vooral jonge spelers in onze ploeg. Dit sluit aan op de manier waarop we na de winterstop gevoetbald hebben. We kunnen terugkijken op een mooi seizoen."

In Rotterdam kwam Ajax geen moment in de problemen. De Amsterdammers hadden de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen en zaten op rozen toen Luis Suarez er in de Kuip al na drie minuten 0-1 van maakte. "Daar hoopten we op, zo'n snelle goal", zegt De Zeeuw. "Of we voelden dat de buit toen al binnen was? Een beetje wel, we wisten dat Feyenoord vier keer moest scoren en het is ons dit seizoen zelden overkomen dat we zo veel goals tegen krijgen. Dat tekent ook de ontwikkeling die we doorgemaakt hebben, als team zijn we volwassen geworden. Maar de buit pas echt binnen toen Siem de Jong de 0-2 maakte. Toen wisten we dat het niet meer fout kon gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen