Reis betuigt spijt en krijgt forse boete

20 september 2010, 17:35   Bijgewerkt: 20 september 2010, 17:49

Jonathan Reis hoeft niet te vrezen voor een ontslag bij PSV. De spits werd de nacht voor het duel met Roda JC aangehouden met drank achter het stuur. Hij heeft van PSV een forse boete opgelegd gekregen, maar verdere consequenties heeft zijn misstap niet. "We hebben van begin af aan gezegd dat er valkuilen konden komen in het lange proces dat we met Jonathan zijn ingegaan", zegt directeur Marcel Brands.

Reis werd in januari van dit jaar wegens drugsgebruik ontslagen bij PSV. Na een behandeling in een afkickkliniek keerde hij in de zomer terug in Eindhoven. Tegen Sampdoria maakte hij vorige week zijn rentree in de hoofdmacht, maar Brands weet dat Reis nog een lange weg te gaan heeft. "We weten dat het een traject van maanden is en dat het kan gebeuren tijdens een rehabilitatie. Jonathan heeft langer de tijd nodig en die krijgt hij van PSV. Het is erg teleurstellend dat dit gebeurd is en hij heeft zelf ook veel spijt betuigd. We hebben uitgebreid gesproken met elkaar en zullen zijn begeleiding nog verder gaan intensiveren", zegt Brands tegenover PSV TV. 

Volgens Brands is Reis heel open geweest. "Hij heeft niks verborgen, zegt zelf dat het fout is. Het is een open jongen en moet de draad weer oppakken. Sportieve consequenties heeft dit niet voor hem, het is verder aan Fred Rutten om te beslissen wanneer hij hem opneemt in een wedstrijdselectie of hem laat spelen."

Zelf betuigt Reis spijt. Ook hij laat een korte reactie achter op de website van zijn club. "Ik weet dat ik fout ben geweest. Ik zit midden in een proces en daarin heb ik een fout gemaakt. Ik wil beter worden, er alles aan doen om de club en de mensen van PSV terug te betalen in vertrouwen. Met PSV hebben we afgesproken om mijn begeleiding te gaan intensiveren. Ik ben van plan om hier goed en sterker uit te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen