De Visser voorspelt Reis grote toekomst

30 oktober 2010, 11:15

Jonathan Reis is op het WK 2014, voor eigen publiek, basisspeler bij Brazilië. Dat is althans de voorspelling van topscout Piet de Visser. Absolute voorwaarde is dan wel dat de wegens coke- en alcoholgebruik omstreden spits niet opnieuw in de fout gaat.

“Als Jonathan clean blijft, dan doet hij in 2014 met de Seleção mee aan het WK in Brazilië”, stelt De Visser in gesprek met AD Sportwereld. “Ik ben nu aan het scouten in Brazilië en talenten als Reis zie ik niet. Laat PSV alsjeblieft zuinig op hem zijn.”

Reis, met zeven treffers in vier duels één van de revelaties in de Eredivisie, kwam in 2007 in het vizier van De Visser, na een tip van makelaar Renato. “Zijn razendsnelle manier van afwerken was indrukwekkend. Ik zag een vrolijke, goedlachse, maar ook wispelturige jongen”, vervolgt de scout.

Hoewel De Visser dus diep onder de indruk was van Reis, kon hij hem niet meteen mee naar Nederland nemen. Ziekte van de 76-jarige Zeelander gooide roet in het eten, waardoor zelfs aartsrivaal Ajax er bijna met Reis vandoor ging. “Renato werd ongeduldig, stuurde Reis op stage bij Ajax. Ook daar waren ze zeer geïnteresseerd. Toen ik dat hoorde, werd ik boos en heb ik snel actie ondernomen", aldus De Visser.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen