Tien PSV'ers blijven overeind in Galgenwaard

7 november 2010, 16:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV blijft in het spoor van koploper FC Twente. Ondanks een vroege rode kaart voor Jonathan Reis pakten de Eindhovenaren drie punten in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-2). Balazs Dzsudzsak maakte beide goals, waarvan één vanaf elf meter. Ook Utrecht eindigde de partij met tien man, na een rode kaart voor Jacob Lensky.

Op weg naar de Galgenwaard zullen de spelers van PSV wel even teruggedacht hebben aan vorig seizoen. Toen, in ongeveer dezelfde fase van het seizoen, werd de ploeg volledig van de mat geblazen in de Domstad. De eindstand was 0-0, maar het had ook zomaar 4-0 kunnen zijn. “We weten nu in ieder geval hoe het níet moet”, blikte oud-Utrechter Erik Pieters eerder deze week terug op die wedstrijd. “Als we nu een resultaat neer willen zetten, zullen we het anders moeten aanpakken.”

Een goede vondst, want een actie aan de rechterkant leidde na een half uurtje tot de 0-1. Na een snelle uitbraak dook Ibrahim Afellay op aan de zijlijn en zijn voorzet belandde op het hoofd van Ola Toivonen. De kopstoot van de Zweed werd gered, maar in de rebound schoot Balazs Dzsudzsak raak. Een terechte voorsprong, want PSV kwam prima voor de dag in Utrecht. Toch mocht de thuisploeg zich beklagen bij arbiter Jan Wegereef. Een overtreding van Otman Bakkal op Mihai Nesu ging vooraf aan de openingstreffer.

wegereef

wegereef

Terecht of niet, feit was dat PSV door moest met tien man. Toch kwam de ploeg nog voor rust bijna op 0-2, toen Ola Toivonen zijn voet achter een voorzet van Ibrahim Afellay kreeg. De inzet van de Zweed werd echter net over de lat getikt door Utrecht-keeper Michel Vorm.

De thuisploeg drukte, maar de goal viel aan de andere kant. Na geklungel in de Utrechtse defensie brak Ola Toivonen door en zag Lensky zich genoodzaakt om aan de handrem te trekken. De Canadees kreeg rood, waar ook over gediscussieerd zal worden na afloop en vanaf elf meter zorgde Dzsudzsak voor de 0-2. Frank Demouge bracht met een prachtige omhaal nog wel de spanning terug, maar verder dan 1-2 kwam Utrecht, ondanks grote kansen voor Dries Mertens en Edouard Duplan in blessuretijd, niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen