Feyenoord worstelt zich naar drie punten

12 december 2010, 16:26   Bijgewerkt: 12 december 2010, 17:16

Feyenoord krabbelt langzaam omhoog. Thuis tegen Excelsior boekte de Rotterdamse ploeg de vijfde competitiezege van dit seizoen, waardoor het even afstand neemt van de degradatiezone. Overtuigend was het spel van de Kuipbewoners echter zeker niet. Een vroeg doelpunt van Luc Castaignos besliste de partij.

Met een dertiende plek in de Eredivisie is Feyenoord natuurlijk nog lang niet waar het wil zijn, maar het heeft in ieder geval weer wat lucht. Met alleen nog een uitwedstrijd tegen rivaal Ajax dit jaar op het programma, is het zo goed als zeker dat de Rotterdamse ploeg de winterstop in gaat op een plek boven de rode streep. Na de winter, mogelijk met een iets legere blessureboeg, kan Feyenoord proberen om een verloren seizoen nog wat kleur te geven.

Dat Feyenoord ondanks het magere spel won van Excelsior, had het voor een groot deel te danken aan Luc Castaignos. De jonge spits werd halverwege de eerste helft alleen voor de keeper gezet door Diego Biseswar en schoot keurig raak. Het was alweer het zesde doelpunt dit seizoen van Castaignos, die steeds belangrijker begint te worden door de ploeg.

Tot groot enthousiasme van het publiek bracht Feyenoord-coach Mario Been voor de slotfase nog aanwinst Jhon van Beukering in de ploeg. Ieder balcontact van de spits werd met gejuich ontvangen in de Kuip, maar het aanvalsspel van de thuisploeg werd er niet beter op. Sterker nog, via Roland Bergkamp kreeg Excelsior nog een enorme kans op de 1-1. De spits schoot echter hoog over.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen