Castaignos: "Dit tekent onze pech dit seizoen"

21 februari 2011, 07:30   Bijgewerkt: 21 februari 2011, 15:26

Eind deze week gaat hij naar Milaan om zijn contract bij Inter te tekenen. Het wordt dus hoe dan ook een mooie week voor Luc Castaignos, maar hij had nog veel mooier kunnen zijn. Tegen ADO Den Haag scoorde de spits twee keer op prachtige wijze, maar omdat hij twee kansen op zijn derde treffer liet liggen en Feyenoord de winst in de slotfase vervolgens uit handen gaf (2-2), eindigde de middag met een kater.

Nooit eerder scoorde Luc Castaignos meer dan één keer in een duel in de Eredivisie. Nooit eerder scoorde hij bovendien zo mooi. Het leek de middag van de pas 18-jarige aanvaller te worden, zondag in Den Haag tegen het in 2011 nog ongeslagen ADO. Maar van enige vreugde was na afloop geen sprake bij de toekomstige spits van Inter. “Ik had liever drie punten gehad”, verzuchtte hij tegen FCUpdate.nl.

{image[275413][right-half][]}Zelfs over de schoonheid van zijn treffers haalde de spits zijn schouders op. “Bij die eerste zag ik de keeper komen. Ik was eerder bij de bal, waardoor hij terug naar zijn doel moest. Ik probeerde het direct vanuit de draai. Het was dus bewust, ja. Een heel mooie goal. En die tweede eigenlijk ook. Ron kopte de bal bij de tweede paal goed terug en ik raakte hem met een omhaal. Maar eigenlijk had ik daarna ook de 0-3 moeten maken. Als ik dat gedaan had, was de wedstrijd afgelopen geweest en hadden we hier drie punten gepakt.”

Castaignos doelt hiermee op twee momenten halverwege de tweede helft. Eerst schoot hij de bal na een fraaie actie met links op de paal, daarna werd hij door Ryo Miyaichi vrij door ADO-keeper Gino Coutinho gezet. “Helaas was mijn aanname niet goed. Als ik de bal goed aangenomen had, had ik zo kunnen scoren. Maar hij schoot iets te ver van mijn schoen af en de keeper kon hem pakken.”

{image[275412][left-half][]}Een dure misser, bleek later. Vanuit het niets kwam ADO op 1-2 en later zelfs op 2-2. Diep in blessuretijd had Feyenoord nog de winst kunnen pakken, maar een vrije trap van Diego Biseswar belandde op de lat. “Die bal van Diego op de lat, mijn bal op de paal, die twee late tegengoals van ADO...deze wedstrijd laat wel zien hoe veel pech we dit seizoen hebben. Als je naar de ranglijst kijkt is een gelijkspel bij ADO niet slecht, maar dit gelijkspel voelt als een nederlaag. Iedereen zat na afloop helemaal stuk in de kleedkamer.”

“Maar goed, we moeten verder. Positief is dat we goed gespeeld hebben, dat moeten we meenemen naar de volgende wdstrijd”, besluit hij. De volgende week van Feyenoord is zondag, in de eigen Kuip tegen FC Groningen. De kans is groot dat Castaignos tegen die tijd officieel speler van Inter is. Feyenoord bereikte eind januari al een akkoord met de Italiaanse club en de spits hoopt de transfer nog deze week af te ronden. “Ik ga één dezer dagen naar Milaan om te tekenen, dat klopt”, bevestigt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen