Castaignos: "Moet nog aan spierkracht winnen"

16 mei 2011, 21:53   Bijgewerkt: 16 mei 2011, 22:15

Luc Castaignos verruilt Feyenoord deze zomer voor Internazionale. De talentvolle aanvaller is tevreden over zijn huidige niveau, maar realiseert zich dat hij nog op een aantal punten moet verbeteren om te kunnen slagen bij de Italiaanse grootmacht.

"Je vraagt in zo'n voetbaljaar toch heel wat van je lichaam. Ik merk in de top hoe belangrijk het is om kracht te hebben", vertrouwt de spits, die dit seizoen vijftien goals wist te maken, toe aan De Telegraaf.

"Vooral omdat ik door mijn leeftijd nog niet volgroeid ben en nog een paar kilo's aan spierkracht moet winnen. Daar zit mijn winst in de komende seizoenen. Ik merk nu al dat ik sterker ben geworden. In het begin van de competitie werd ik makkelijker weggeduwd dan nu. Douglas en Jan Vertonghen waren veruit de lastigste verdedigers om tegen te spelen. Zij hebben zoveel kracht, slimheid en ervaring. Tegen hen kwam ik nog tekort", gaat Castaignos verder.

De jonge aanvaller moet nog veel zaken regelen, voordat zijn nieuwe avontuur kan beginnen. "Mijn hele verhuizing moet in orde komen. Ik ga binnekort op Italiaanse les bij de nonnen. En ik moet voordat ik in Milaan ga wonen nog wedstrijden spelen met Oranje Onder 19. Als die goed verlopen, wacht mij ook nog een EK. Dus van vakantie zal opnieuw geen sprake zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen