Van Gaal: "AZ moet leren met druk om te gaan"

16 oktober 2005, 10:52

Louis van Gaal had gehoopt dat de ontmoeting tussen PSV en AZ zou uitmonden in een topwedstrijd. De nummer drie tegen de nummer één, zo was zijn verwachting, moest een mooi schouwspel worden. "Dat is helaas niet gebeurd en dat lag vooral aan ons", steekt Van Gaal de hand in eigen boezem.

Volgens Van Gaal had zijn ploeg veel te veel ontzag voor de Eindhovense opponent. "Wij startten zeer nerveus. We moeten leren om te gaan met de druk van bovenaan staan", aldus de trainer van de Alkmaarders, die zijn analyse betitelde als 'psychologie van de koude grond'. 

Het was niet de eerste dit seizoen dat AZ te nerveus aan een duel begon, herinnert Van Gaal zich. "Ook tegen Ajax was ons begin niet goed. Ik dacht dat we het in de tweede helft nog redelijk goed konden maken, had het gevoel dat we gelijk konden maken. We dwongen echter te weinig af. En na de rode kaart was het helemaal gebeurd." PSV had tot de 81e minuut een voorsprong van 1-0 (Cocu). In die minuut kreeg Vlaar zijn tweede gele kaart en liep PSV nog uit naar 3-0 (opnieuw Cocu en Vennegoor of Hesselink).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen