Michael Lamey, van tribuneklant tot steunpilaar

5 november 2005, 12:00

Het is 8 augustus 2005 wanneer Michael Lamey tegenover FCUpdate.nl zijn ongenoegen uit over zijn situatie bij PSV. "Ik zie voor mezelf geen toekomst bij PSV, ik ben het zat om de hele tijd op de bank of zelfs de tribune te zitten", sprak de rechtsback destijds. Nog geen drie maanden later is alles anders. De 25-jarige verdediger is uitgegroeid tot een vaste waarde en wil voor geen goud meer vertrekken uit Eindhoven. "Tsja, het kan raar lopen in de voetballerij", zegt hij lachend. 

Het verhaal van Michael Lamey is een beetje het verhaal van PSV van dit seizoen: aanvankelijk afgeschreven, maar ijzersterk teruggekomen. "Ik kijk er ook van op hoe het allemaal gelopen is", zegt Lamey over zijn plotselinge doorbraak in Eindhoven. "Nog geen paar maanden geleden mocht ik weg en nu speel ik plotseling tegen ploegen als AC Milan. Mooier kan eigenlijk niet."

Het voorlopige hoogtepunt van de wederopstanding van Lamey bij PSV, was het duel met AC Milan. "Normaal gesproken zie ik die spelers van Milan alleen als ik een computerspelletje speel", lacht Lamey. "Of ik dan ook van ze kan winnen? Ha ha, nou eigenlijk niet en daarom ga ik altijd maar met Juventus of AC Milan spelen. Die teams zijn in het spel veel beter. Die Vieri heeft in computerspelletjes voor alle kwaliteiten hartstikke hoog, maar dinsdag bleek dat spelletjes het niet altijd bij het rechte eind hebben, ha ha."

Toeval of niet, maar sinds Lamey een basisplaats heeft bij PSV is de Eindhovense trein nauwelijks te stoppen. De landskampioen staat bovenaan in de eredivisie en ook in de Champions League ligt de ploeg van Guus Hiddink op koers voor een plaats in de tweede ronde. "Ja, drie punten uit de volgende twee wedstrijden is genoeg", beseft Lamey zich. De verdediger weet echter als geen ander hoe snel het kan gaan in de voetballerij. "We staan er goed voor, maar dingen kunnen snel veranderen of omslaan. We mogen hier in ieder geval best even van genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen