FC Groningen overklast armoedig Feyenoord

20 augustus 2006, 16:29

Feyenoord heeft een valse start gemaakt. De Rotterdammers verloren in de Euroborg met 3-0 van FC Groningen. Onder meer Erik Nevland, de potentiële opvolger van Dirk Kuyt, scoorde. De andere twee doepunten kwamen op naam van Van de Laak en Salmon. Feyenoord had niks in te brengen en miste zichtbaar de vertrokken Salomon Kalou en Dirk Kuyt.

Feyenoord trad in de 'Groene Hel', zoals het nieuwe Euroborgstadion in de volksmond heet, met vijf nieuwelingen aan: Henk Timmer, Benjamin de Ceulaer, Stein Huysegems, Joonas Kolkka en Theo Lucius. De laatste droeg zelfs de aanvoerdersband als opvolger van clubicoon Kuijt. FC Groningen begon aan de wedstrijd met elf vertrouwde namen en met vier nieuwkomers op de bank.

Ook kon Van Hooijdonk weinig goed doen bij arbiter René Temmink, die onder meer op slag van rust weigerde een strafschop toe te kennen na wat duw- en trekwerk van Kruiswijk.

Feyenoord, dat in de gehele wedstrijd niet één uitgespeelde kans afdwong, zag verdediger Vlaar in de 33e minuut wegvallen met een enkelblessure. Pieter Collen kwam als rechtsback het veld in waardoor Greene naar het centrum verhuisde. FC Groningen, dat in de eerste helft eveneens moeite had met het creëren van kansen, leek vlak voor de rust te profiteren van de omzettingen aan Rotterdamse kant. Mark-Jan Fledderus schoot echter net naast en spits Erik Nevland, naar verluidt in de belangstelling bij Feyenoord, stuitte op doelman Timmer.

Koen van de Laak herstelde die pijnlijke blunder van zijn ploeggenoot snel. Hij rondde na een uur een vloeiende aanval van de thuisploeg koel af, 2-0. Dat deed Salmon eveneens in de 68e minuut: 3-0. Het vernederde Feyenoord, dat in Groningen naast Kuijt en Kalou ook Hofs (geschorst) en Castelen (geblesseerd) behoorlijk miste, verlangde toen al lang naar het eindsignaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen