Dario Silva in levensgevaar na verkeersongeluk

24 september 2006, 23:59

Dario Silva is zondag zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk in Montevideo. De 33-jarige aanvaller is kunstmatig in coma gebracht en de doktoren beschrijven zijn toestand als 'zeer kritiek'. Dario Silva was jarenlang één van de boegbeelden van het Uruguayaanse voetbal en speelde in het verleden voor onder meer Espanyol, Malaga en FC Sevilla.

Silva verdedigde vorig seizoen de kleuren van Portsmouth, maar was er deze zomer niet in geslaagd om een nieuwe club te vinden. Deze week was hij terug in zijn vaderland voor een korte vakantie, met als doel om volgende week weer op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. In zijn vaderland raakte hij echter betrokken bij een zwaar verkeersongeluk, waardoor hij momenteel in een ziekenhuis in Montevideo vecht voor zijn leven. Artsen vrezen dat een been dusdanig is beschadigd dat amputatie noodzakelijk is.

In totaal kwam Dario Silva 49 keer uit voor de nationale ploeg van Uruguay, waarin hij vijftien keer scoorde. Tijdens het WK van 2002 was hij één van de smaakmakers in de ploeg van Uruguay, dat onder meer een punt wist af te snoepen van regerend wereldkampioen Frankrijk (0-0). Vorig jaar greep Dario Silva met zijn land net naast deelname aan het WK in Duitsland. In een laatste play-off bleek Australië na strafschoppen te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen