ADO Den Haag één thuisduel zonder publiek

Ger
25 januari 2007, 17:54   Bijgewerkt: 25 januari 2007, 18:14

De tuchtcommissie van de KNVB heeft ADO Den Haag veroordeeld tot het spelen van één thuisduel zonder publiek. De uitspraak is gelijk aan het voorstel van de aanklager, waarmee ADO eerder niet akkoord was gegaan. De club uit de Hofstad krijgt de straf vanwege de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op 19 november 2006.

Arbiter Ruud Bossen staakte de bewuste wedstrijd in de tweede helft, nadat een deel van de ontevreden Haagse aanhang het veld opkwam. Het duel werd niet meer hervat en de tussenstand (3-0 voor Vitesse) werd als einduitslag vastgesteld. De tuchtcommissie stelt bij het bepalen van de strafmaat rekening te hebben gehouden met alle inspanningen van ADO om de daders te vinden en te straffen.

De aanklager van de KNVB had ADO eerder al een schikking aangeboden van één thuisduel zonder publiek. De club ging niet akkoord, omdat zij 'er binnen haar mogelijkheden alles aan heeft gedaan om wanordelijkheden te voorkomen'.

Volgens een woordvoerder van ADO dient de straf in te gaan drie weken na de uitspraak bij de eerstvolgende thuiswedstrijd. Dat zou dan het duel met Feyenoord op zondag 25 februari zijn. Het bestuur van ADO kan nog beroep aantekenen tegen het vonnis. "Daarover beraden we ons nog", aldus de Haagse zegsman. ADO heeft tot komende woensdag de tijd om een besluit in deze kwestie te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen