Booy laat Braafheid voorlopig links liggen

Ger
22 januari 2007, 10:23   Bijgewerkt: 22 januari 2007, 10:51

Edson Braafheid hoeft de tweede seizoenshelft niet te rekenen op veel speeltijd bij FC Utrecht. De verdediger heeft het voorlopig verbruid bij trainer Foeke Booy. Tot ergenis van de oefenmeester ontkende Braafheid lange tijd zijn aanstaande transfer naar FC Twente. De speler stapt komende zomer over naar Enschede.

'Vrijdag kregen we aanwijzingen dat hij met FC Twente bezig was. Technisch manager Piet Buter heeft zaterdag met hem gesproken", aldus Booy in het AD. "Edson ontkende. Hij gaf toe dat er contact met FC Twente was, maar voegde er aan toe dat het allemaal nog niet rond was."

Booy gaat verder: "Maar op de officiële website van FC Twente stond dat Edson vanaf volgend seizoen in Enschede voetbalt. Hij staat formeel gesproken in zijn recht, zo is het transfersysteem nu eenmaal. Maar er is ook een fatsoensnorm." Booy liet Braafheid zondag buiten de selectie voor het duel met Ajax.

Volgens René Braafheid, de vader en zaakwaarnemer van de verdediger, valt de speler niets te verwijten. "Wij ontkennen niet dat we onderhandeld hebben, maar een contract is pas rond als er handtekeningen onder staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen