Boze Van Gaal zegt lidmaatschap CBV op

17 januari 2007, 12:41   Bijgewerkt: 17 januari 2007, 12:49

Louis van Gaal is niet langer lid van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De coach van AZ heeft zijn lidmaatschap opgezegd, omdat hij woedend is dat de CBV hem berispt heeft voor zijn uitlatingen over bondscoach Marco van Basten. Van Gaal noemde Van Basten vorige maand 'geen goede bondscoach'.

Het feit dat Van Gaal zijn lidmaatschap opgezegd heeft, is opvallend. De trainer is immers één van de initiatoren achter de belangenvereniging. Van Gaal houdt de deur nog wel op een kier, omdat binnenkort een gesprek op het programma staat met CBV-directeur Jan Reker. Levert dit gesprek echter niet op wat Van Gaal wil, dan is de breuk tussen de trainer en de CBV definitief.

"Dit is natuurlijk waardeloos', zegt CBV-voorzitter Foppe de Haan in de nieuwe Voetbal International. "Iedereen moet maar eens goed naar zichzelf kijken. Zelf heb ik zo mijn gedachten hierover. Ik vond de opmerkingen van Van Gaal genuanceerder dan die van Van Basten. Van Gaal had inhoudelijke opmerkingen, terwijl Van Basten op de man speelde", aldus de bondscoach van Jong Oranje, die zich met deze laatste opmerking ongetwijfeld niet populair maakt bij de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen