Charisteas: "Na de winter ben ik nog beter"

4 januari 2007, 09:30   Bijgewerkt: 4 januari 2007, 09:38

Toen bekend werd dat Feyenoord zich versterkt had met Angelos Charisteas wisten de fans van de Rotterdamse club het zeker: de Griek was een absolute miskoop. Charisteas leek dan ook voor een schier onmogelijke opgave te staan. Hij moest niet alleen afrekenen met de erfenis van Dirk Kuyt, maar ook met de scepsis van het Legioen. Het duurde lang voordat de spits zijn draai vond, maar in de afgelopen weken toonde hij aan dat hij wel degelijk van grote waarde kan zijn. FCUpdate.nl blikt met Charisteas terug op zijn bewogen eerste maanden in de Kuip.

Het was, ondanks de terugkeer van Patrick Kluivert naar de Eredivisie, dé transfer van het seizoen: Angelos Charisteas verruilde Ajax voor Feyenoord. Nu was het in het verleden wel vaker gebeurd dat een speler overstapte van Amsterdam naar Rotterdam of andersom, maar ditmaal raakten de gemoederen wel erg verhit. De fans van Feyenoord snapten er niets van. Was deze man, die bij Ajax buiten de boot gevallen was, nu de spits die clubicoon Dirk Kuyt moest opvolgen? Het woord 'miskoop' viel regelmatig, er werd vooral cynisch en spottend over de Griek gesproken.

Angelos Charisteas

Angelos Charisteas

In deze relatieve rust vond Charisteas waar hij al zo lang naar op zoek was: zijn vorm. Eén benutte strafschop in het competitieduel tegen ADO Den Haag op 10 december betekende de ommekeer. Sindsdien, in een periode die iets meer dan drie weken in beslag nam, wist de spits het net ineens feilloos te vinden. Wisla Krakow, Sparta en PSV maakten kennis met de doelgerichtheid van de aanvaller, die tot driemaal toe een uiterst belangrijk doelpunt maakte.

Angelos Charisteas

Angelos Charisteas

"Ik wist dat er maar één mogelijkheid was om de fans voor mij te winnen, namelijk keihard werken en goed voetballen. Alleen als ik elke wedstrijd zou knokken voor iedere meter, zouden de fans me accepteren. Ik heb dat geprobeerd, maar mede door blessures heb ik niet altijd mijn beste voetbal kunnen laten zien. In oktober en november had ik nog wat pijntjes, maar sinds een paar weken ben ik helemaal fit. Dat zie je ook aan mijn spel in de afgelopen wedstrijden."

"Wat voor cijfer ik mezelf geef voor mijn eerste periode bij Feyenoord? Niet te hoog in ieder geval", lacht hij. "Kijk, ik ben een rustige, bescheiden jongen. Ik vind alles goed. Het is aan anderen om mij te beoordelen. Het is voor mij belangrijk dat ik de afgelopen weken heb laten zien dat ik ook in topwedstrijden, zoals tegen Blackburn Rovers en PSV, goed kan voetballen. Dat is goed om te weten. Dus ach, een voldoende geef ik mezelf wel", grijnst de Griek.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen