Engelaar bezorgt Twente verdiende zege op RKC

20 januari 2007, 21:48   Bijgewerkt: 20 januari 2007, 23:10

De problemen van RKC Waalwijk zijn nog lang niet voorbij. De ploeg van trainer Mark Wotte hoopte in de thuiswedstrijd tegen FC Twente de basis te leggen voor een succesvolle strijd om lijfsbehoud, maar werd op alle fronten afgetroefd. De bezoekers uit Enschede wonnen dik verdiend met 1-2, dankzij een laat doelpunt van Orlando Engelaar.

De fans van RKC hoopten er dan ook op dat trainer Mark Wotte de selectie in de winterstop flink zou versterken, maar dat is voorlopig niet geval. Het enige nieuwe gezicht in de basisformatie was Benjamin de Ceulaer, die overgenomen werd van Feyenoord. Een andere aanwinst, de pas 17-jarige Belg Hervé Kage, was nog niet van de partij. Hij wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Anderlecht, maar zal vermoedelijk pas volgend weekend zijn debuut maken in de Brabantse hoofdmacht.

Er leek geen vuiltje aan de hand voor Twente, maar Rob Wielaert hielp RKC terug in de wedstrijd. De verdediger maakte in zijn eigen strafschopgebied onnodig contact met Tim Janssen, die vervolgens gretig naar de grond ging. Scheidsrechter Van Egmond trapte in de duikeling van de RKC-spits en legde de bal op de stip. Ricky van den Bergh, die tot dat moment nog geen bal goed geraakt had, nam plaats achter de bal en benutte het buitenkansje met een balletje à la Panenka.

Naarmate de wedstrijd vorderde leek RKC, dat vooraf in het programmaboekje nog stoer aankondigde dat een gelijkspel geen zoden aan de dijk zou zetten, te beseffen dat een punt het maximaal haalbare was. De ploeg kroop steeds verder naar achter en liet haar offensieve aspiraties varen. De druk op het doel van Jurgen Wevers werd hierdoor steeds groter en vijf minuten voor tijd maakte Orlando Engelaar een einde aan de Waalwijkse hoop op een punt. De sterk spelende middenvelder krulde een bal prachtig in de verre hoek, waarmee hij zijn ploeg drie belangrijke punten bezorgde in de strijd om een plaats in de top-vijf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen