Heubach: "Twente kan de subtop ontstijgen"

23 januari 2007, 15:13

Jeroen Heubach, Tukker in hart en nieren, is één van de stille krachten achter het succes van FC Twente. De linksback speelt al jaar en dag in Enschede, maar of dat ook volgend seizoen het geval zal zijn weet hij nog niet. Zijn contract loopt af en bovendien hebben de Tukkers met Edson Braafheid een nieuwe linksback binnen. Toch maakt Heubach zich geen zorgen. FC Twente, de club die hij in zijn hart gesloten heeft, is immers op de goede weg. FCUpdate.nl sprak met Heubach over de opmars van de Tukkers en zijn eigen plannen voor de komende jaren.

Heubach is van een uitstervend ras. De routinier uit Enschede speelt al sinds het seizoen 1994/1995 voor de Tukkers, met een tussenstop in de periode 1997-1999, toen hij voor MVV actief was. Met een voorlopige vierde plek presteert het aantrekkelijk voetballende Twente dit seizoen prima en de linkerverdediger ziet dat de rood-witte club in een stijgende lijn zit.

Zijn eigen contract loopt af na dit seizoen en Twente speurt naar een linksback. Vanaf komend seizoen zal Edson Braafheid van FC Utrecht voor de Tukkers actief zijn. "Dat verbaast me niet. Elk jaar is de club op zoek naar een linkerverdediger. Met de clubleiding heb ik nog niet gesproken over m'n contract en zelf ben ik er nog niet mee bezig. Ik ben geen planner. In het voetbal weet je immers nooit wat er kan gebeuren." De dertiger weet dat het einde van zijn loopbaan als speler langzaam nadert. "Of ik na mijn carrière bij Twente wil blijven? Dat is zeker een optie. Misschien is het trainersvak iets voor me. De afgelopen twee jaar heb ik bij een amateurclub uit de buurt getraind, dat beviel me wel."

Voor de komende seizoenshelft is de doelstelling niet gewijzigd: "We kunnen wel roepen dat we op de vijfde plek willen eindigen, maar dat zullen wij niet doen. De competitie is nog lang. Het is te hopen dat de club de huidige groep bij elkaar weet te houden en eventueel rekening houdt met het vertrek van spelers. Aissati en vanaf volgend seizoen Hersi zijn al goede aanwinsten. We zijn hier iets moois aan het bouwen, maar laten we nou niet gek doen en van wedstrijd tot wedstrijd leven. De doelstelling blijft een plek bij de eerste negen", zo besluit de altijd nuchtere Heubach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen