Van Barneveld eist half miljoen van Fortuna Sittard

19 januari 2007, 09:10

Joos van Barneveld heeft een claim neergelegd bij Fortuna Sittard. De 25-jarige middenvelder meent recht te hebben op een bedrag van 540.000 euro, omdat hij Fortuna enkele jaren geleden geholpen zou hebben toen de club in financieel zwaar weer verkeerde. 

"Ik wil eigenlijk helemaal niet procederen, heb Fortuna meerdere keren uitgenodigd voor een gesprek, maar word alsnog gedwongen naar de arbitragecommissie te stappen om 542.000 euro achterstallig salaris te ontvangen", zegt Van Barneveld in De Telegraaf

Het conflict dateert van jaren geleden, toen Fortuna net gedegradeerd was uit de Eredivisie. De ploeg had toen enorme financiële problemen en het salaris van Van Barneveld drukte zwaar op de begroting. Hij besloot daarop Fortuna uitstel van betaling te geven over een deel van zijn salaris, maar dit geld heeft hij nog altijd niet ontvangen. 

"Het is heel simpel. Ik heb een contract waarin een jaarsalaris staat. Ik kan laten zien wat ik tot dusver heb ontvangen en wat ik dus nog tekort kom: 542.000 euro zónder rente. Bovendien sta ik al vier jaar ál mijn winstpremies - in totaal duizenden euro's - af aan de club."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen