Ajax na zege op Feyenoord terug in titelrace

4 februari 2007, 14:15   Bijgewerkt: 4 februari 2007, 16:08

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die koploper PSV zaterdag leed tegen AZ. In de eigen ArenA rekenden de Amsterdammers simpel af met aartsrivaal Feyenoord (4-1), waardoor het gat naar de Eindhovenaren plotseling nog maar vijf punten is. Wesley Sneijder was met drie goals de grote man aan de kant van Ajax, waar Klaas Jan Huntelaar negentig minuten op de bank bleef.

Feyenoord begon na deze nederlaag steeds beter te draaien en pakte consequent haar puntjes. Het gat met Ajax was hierdoor, voorafgaand aan de klassieker in de ArenA, slechts zes punten. Dat was een gat dat te overzien viel, zeker met het oog op de historie. De afgelopen zeven seizoenen had Feyenoord in de ArenA immers slechts één competitieduel verloren van Ajax. Alleen in het seizoen 2003/2004 wist Ajax te winnen, verder werd het vier keer gelijk en trok Feyenoord tweemaal aan het langste eind.

Toen even later Ron Vlaar een hoekschop net naast kopte leek Ajax te wankelen, maar de thuisclub kwam ijzersterk terug. In de 22ste minuut werd een vrije trap van Wesley Sneijder van richting veranderd door de wegduikende Tim Vincken, waarna Henk Timmer kansloos was. Evenals tijdens het duel in de Kuip bleek het openingsdoelpunt een verlammende werking te hebben op de Feyenoorders. De Rotterdammers liepen plotseling apatisch op het veld, het geloof in een goede afloop leek volledig te zijn verdwenen.

Net op het moment dat het Ajax-publiek vanaf de tribune begon te vragen om een uitslag met dubbele cijfers, maakte Angelos Charisteas een einde aan de stormloop richting het doel van Feyenoord. De Griekse aanvaller scoorde, vanuit het niets, uit een voorzet van Tim Vincken de 3-1.

Dit doelpunt bleek het startsein van een soort patstelling, die de volledige tweede helft zou blijven staan. Ajax besefte zich dat een tweede tegendoelpunt de spanning volledig terug zou brengen in de wedstrijd en zocht na rust iets minder nadrukkelijk de aanval dan in de fase na de openingstreffer het geval was. Omdat Feyenoord niet bij machte was om Ajax echt onder druk te zetten, bloedde het duel in de tweede helft enigszins dood.

Feyenoord, dat in de slotfase nog wel Romeo Castelen en Pierre van Hooijdonk het veld in stuurde in een uiterste poging om nog iets te forceren, moet zich ernstige zorgen gaan maken. Het gat met SC Heerenveen, de nummer zes, bedraagt immers slecht vijf punten. Met een uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma, is de kans bovendien reëel dat dit gat volgend weekend nog een stukje kleiner wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen