AZ wil titelstrijd nog spannend maken

Ger
3 februari 2007, 11:25

In navolging van Roda JC hoopt ook AZ zaterdagavond PSV pijn te kunnen doen. Bij winst maken de Alkmaarders de competitie nog spannend. Het verschil met PSV loopt bij een zege van AZ terug tot zes punten. Ajax zou een dag later het gat bij winst op Feyenoord kunnen verkleinen tot vijf punten.

De statistieken spreken niet in het voordeel van AZ. De laatste 25 jaar verlieten de Alkmaarders het Philips-stadion één keer met een overwinning. In 2003 versloegen de Noord-Hollanders PSV met 1-0. Dit seizoen is PSV in thuisduels ongenaakbaar. Het elftal van trainer Ronald Koeman stond in de competitie zelfs nog geen gelijkspel toe.

Van Gaal vindt PSV favoriet. "Als we het onmogelijke waarmaken door bij PSV te winnen, wordt de strijd om het kampioenschap spannender. Maar zelfs dan blijft het nog heel moeilijk om PSV voorbij te streven. Na twee mindere wedstrijden is AZ voor PSV een tegenstander waartegen ze het juist weer kunnen laten zien."

De trainer van PSV wilde vrijdag niet meer terugkijken op het mislopen van een extra aanvaller tijdens de transferperiode in januari. PSV probeerde vergeefs Leonardo, Danko Lazovic, Nwankwo Kanu, Albert Luque en op het laatste moment zelfs Romano Denneboom aan te trekken. "Je kunt de film wel terugdraaien, maar niemand van ons heeft hier schuld aan. Met deze groep zijn we ver gekomen. Alleen bij blessures en schorsingen kunnen we in de problemen komen."

PSV - AZ is niet alleen interessant wegens de grote competitiebelangen. Van Gaal en Koeman treffen elkaar weer voor het eerst sinds de 'CBV-affaire'. Koeman liet de laatste maanden meerdere malen weten het gedrag van Van Gaal zat te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen